Thijs Dallinga verkozen tot speler van het jaar

 

Thijs Dallinga is door de supporters van Excelsior verkozen tot speler van het jaar 2021-2022. Met liefst 41 procent van de stemmen hield hij Redouan El Yaakoubi en Reuven Niemeijer ver onder zich. De tot vorige zomer onbekende aanvaller bleek een ware doelpuntenmachine en daarmee een van de grote verrassingen in de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen.

Supportersvereniging Pro Excelsior organiseerde de verkiezing voor de 27ste keer en overhandigde de bokaal vrijdag na afloop van de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Dallinga krijgt ook een eervolle vermelding in het supportershome.

Er zijn weinig seizoenen geweest waarin vooraf al nagenoeg vast leek te staan wie de trofee in ontvangst mocht nemen. Vanaf de eerste stem voerde Dallinga het lijstje aan. Het gevecht om plek twee won Redouan El Yaakoubi (18 procent) van Reuven Niemeijer (10 procent).

Geen uitleg nodig
Dallinga werd al op 6 mei 2021 vastgelegd en noemde minuten maken het allerbelangrijkste. Die minuten kwamen er en Dallinga bleek veel meer in huis te hebben. “Geen uitleg nodig”, motiveerden meerdere supporters hun stem op de topscorer. “Ik zou werkelijk niet weten wat er nog méér nodig is”, was een van de andere reacties.

Het mag duidelijk zijn dat supporters superlatieven tekort kwamen. Doelpuntenmachine, exceptionele prestatie, fenomeen, sensatie van de KKD, wereldprestatie – alles kwam voorbij. Ook Dallinga’s persoonlijkheid werd geroemd. “Een zeer bescheiden jongen en daarmee alleen al gelet op dat feit een verademing in het huidige betaald voetbal. Dallinga klopt zichzelf nooit op de borst maar geeft de credits vooral aan de ploeg.”

“Heeft alles wat een spits zo goed maakt, Eredivisiewaardig”, motiveerde een andere supporter. Het is dan ook de vraag hoe lang Dallinga – met een contract tot medio 2023 – nog doelpunten van maken in het roodzwart. De afgelopen jaren wezen uit dat een verkiezing tot speler van het jaar garantie kan zijn voor een mooie transfer. Zo vertrok Hicham Faik naar Zulte Waregem en Jerdy Schouten naar Bologna.

Eerdere winnaars
In de speler van het jaar-verkiezing van SV Pro Excelsior bepalen supporters sinds 1995-1996 elk seizoen welke speler de beste was. Wieffer treedt in de voetsporen van onder meer Marinus Dijkhuizen, Ferry de Haan, David Connolly, René van Dieren, Lars Veldwijk en Jerdy Schouten. Mats Wieffer nam de prijs vorig jaar in ontvangst.