Trainersstaf Excelsior compleet

 

Excelsior heeft de trainersstaf voor het volgend seizoen compleet.Vorige week werd bekend gemaakt dat de huidige assistent-trainer John Lammers volgend seizoen de hoofdtrainer wordt. Vandaag werd verder bekend gemaakt dat André Hoekstra weer terugkeert als assistent-trainer. Verrassend bericht is dat John Dahl Tomasson, die vandaag bekend maakte te stoppen als voetballer, ook assistent wordt van Lammers.

John Lammers
John Lammers promoveert dus van assistent-trainer naar hoofdtrainer. De 47-jarige Brabander was vroeger aanvaller bij onder meer Willem II, NAC Breda en het Franse Toulon. De spelersraad had eerder in een gesprek met de clubleiding aangegeven dat Lammers wat hen betreft de opvolger van Pastoor mocht worden. ,,Excelsior heeft ook tegen mij vanaf het begin gezegd dat ze met twee mensen in gesprek waren en dat één van hen het zou worden en dat is uitgekomen”, stelt Lammers. ,Het wordt opnieuw een zwaar jaar”, kijkt hij vooruit naar het komende eredivisieseizoen. ,,Maar dat is juist de uitdaging. Niet alleen voor mij, maar voor heel Excelsior. Vorig jaar hadden we al weinig spelers met Eredivisie-ervaring en nu zal dat wellicht nog minder zijn. We hebben dit jaar echter gezien dat het weinig zegt. Ook komend seizoen gaan we met z’n allen weer keihard werken om Excelsior in de Eredivisie te houden.”

André Hoekstra
Hoekstra is geen onbekende bij Excelsior. De oud-Feyenoorder is al vanaf 1999 actief op Woudestein en was in zijn laatste jaren trainer van het ‘combi-elftal’ Jong Feyenoord/Excelsior. Fijn om weer iemand met een echt Excelsior-gevoel in de staf te hebben!
null

John Dahl Tomasson
Eigenlijk behoeft deze Deen geen introductie. Tomasson begon in 1993 zijn carriere bij Køge BK. In 1994 scoorde de aanvaller 27 keer in 33 wedstrijden en hij verdiende daarmee een transfer naar SC Heerenveen. Na drie seizoenen vertrok hij naar Newcastle United. Hier speelde hij één seizoen. Vervolgens speelde hij vier seizoen voor Feyenoord, waarmee hij in 2002 de UEFA Cup won. Daarop verruilde Tomasson Rotterdam voor Milaan. De Deen kon geen bassisplaats veroveren bij AC Milan en vertrok dus na drie seizoen naar opnieuw een ander voetballand. Ditmaal ging hij voetballen bij VFB Stuttgart. Spanje was het enige grote voetballand waar John Dahl Tomasson nog niet had gespeeld, dus was zijn overstap naar Villarreal CF enigzins logisch. In het seizoen 2008/2009 keerde hij terug naar Feyenoord. Vooral in zijn laatste jaar kampte de spits met een langslepende blessure. De bedoeling was om het volgende seizoen op amateurbasis voor Feyenoord te gaan spelen, maar dit liet zijn blessure niet toe. Algemeen directeur van Excelsior, Simon Kelder, denkt dat de overstap naar Excelsior een goede keuze is: ‘Hij kan de jonge spelers veel leren en we hebben alle vertrouwen in hem.’