Verdienstelijke oefenzege op Heracles Almelo

In wat dit seizoen misschien wel de enige wedstrijd tegen een eredivisieclub is, heeft Excelsior een zeer verdienstelijk resultaat behaald. Op het terrein van VV Mariënberg in Overijssel werd dinsdagavond met 2-0 gewonnen van Heracles Almelo.

Noodgedwongen wijzigingen
Ricardo Moniz voerde (noodgedwongen) een aantal wijzigingen door in de basiself. Dogucan Haspolat raakte vrijdag tegen Go Ahead Eagles geblesseerd en was niet inzetbaar. Ook Luigi Bruins verdween een halfuur voor de aftrap van het wedstrijdformulier. Daardoor was er onder meer een basisplaats voor Nathan Tjoe-A-On en Hervé Matthys, die de aanvoerdersband droeg. Op de bank zaten slechts vijf spelers, waarvan de gemiddelde leeftijd nog geen twintig jaar was. Nieuweling Rai Vloet zat nog niet bij de selectie.

Goed eerste halfuur
Excelsior begon meer dan uitstekend aan de wedstrijd en speelde vooral de eerste dertig minuten zeer goed. Al na zeven minuten was er de voorsprong: Matthys kopte binnen uit een corner van Thomas Verhaar. Halverwege de eerste helft kreeg Verhaar een grote kans op 2-0, maar hij miste vlak voor de doellijn de langzaam voorbij stuiterende bal. Ook Tjoe-A-On (redding doelman) en Ahmad Mendes Moreira (over) wisten de voorsprong niet te verdubbelen. In het laatste kwartier voor rust waren de kansen vooral voor Heracles, maar Excelsior bleef overeind.

Slordiger
In de tweede helft waren de kansen spaarzamer en was Excelsior in eerste instantie opnieuw de betere ploeg. Toch was het Heracles dat een kwartier na rust bijna op gelijke hoogte kwam, maar Cyriel Dessers schoof de bal één-op-één met Alessandro Damen naast. Hoewel Excelsior slordiger werd, bleef de ploeg strijd leveren en een kwartier voor tijd viel de 0-2. Het doelpunt ontstond wederom uit een standaardsituatie: Thomas Oude Kotte tikte bij de tweede paal een vrije trap van Verhaar binnen. Heracles wisselde daarna het complete elftal, maar dat mocht niet baten.

KV Kortrijk
Zaterdag wacht alweer de zevende oefenwedstrijd. Excelsior is dan op de open dag van het KV Kortrijk de tegenstander in de zogeheten ‘galawedstrijd’ van de Belgen. De aftrap in het Guldensporenstadion is om 15:00 uur. Na het uitstapje naar de zuiderburen wordt nog geoefend tegen Anorthosis Famagusta uit Cyprus en FC Den Bosch.

Heracles Almelo – Excelsior: 0-2 (0-1)
7. Hervé Matthys 0-1
76. Thomas Oude Kotte 0-2

Gele kaart: Hervé Matthys

Opstelling Excelsior: Alessandro Damen, Hervé Matthys, Thomas Oude Kotte, Kyle Ebecilio, Robin van der Meer, Joël Zwarts (83. Tobias Kleijweg), Sander Fischer, Thomas Verhaar (86. Niek den Heeten), Ahmad Mendes Moreira (77. Dave van Delft), Jeffry Fortes en Nathan Tjoe-A-On (46. Otto van der Loo).