Verrassend punt in Doetinchem

 

Een nieuwe periode, de laatste kans om het onmogelijke te doen. Op bezoek bij de nummer twee en kersverse periodekampioen begon de vierde periode in elk geval met een verrassing. Het werd 1-1 tegen De Graafschap, en in de slotfase hadden het ook zomaar drie punten kunnen zijn.

Zij het niet dat Omarsson, die opnieuw op de bank startte, het vizier wederom niet op scherp had. Dat geldt niet voor Baas. Met een prachtige uithaal zette de jonge middenvelder Excelsior halverwege de eerste helft naast De Graafschap, dat vanaf de aftrap uit de startblokken schoot. Al binnen drie minuten leek het een heel nare avond te worden, toen Van Mieghem 1-0 maakte.

Toch rechtte Excelsior de rug en speelde het daarna een bijzonder degelijke wedstrijd in Doetinchem. Zo een waarvan je je afvraagt: waarom lukt het hier wel en tegen al die kleinere tegenstanders niet? Maar goed, waar we van te voren tekenden voor een gelijkspel, was het nu haast een teleurstelling. Roda JC verloor, maar het verschil blijft met acht punten enorm.

Op naar Helmond-thuis.

De Graafschap – Excelsior: 1-1 (1-1)
1-0 Daryl van Mieghem (3.)
1-1 Julian Baas (22.)

Gele kaart: Baas, Verbeek, Konings (De Graafschap), Wieffer, Mendes Moreira, Bruins (Excelsior)

Scheidsrechter: Luca Cantineau
Toeschouwers: 0

Opstelling Excelsior: Damen, Horemans, Van der Meer, Aberkane, Ormonde-Ottewill, Wieffer, Bruins (82. Van Rooijen), Niemeijer, Baas, Zwarts (74. Omarsson), Mendes Moreira (89. El Hankouri)

Foto’s Sander Wesdijk