Vijf kijktips tegen de coronaverveling

 

Wat te doen nu er door de coronacrisis wekenlang niet wordt gevoetbald, en je ook nog eens zoveel mogelijk thuis moet blijven? SV Pro Excelsior zet vijf kijktips voor je op een rijtje.

1. Promotie 2014: #wasjijerbijop18mei?
Laten we om te beginnen teruggaan naar mooie tijden, die we hopelijk snel kunnen herbeleven. Excelsior promoveerde op 18 mei 2014 via de play-offs ten koste van RKC Waalwijk naar de eredivisie. Thuis had Excelsior al met 2-0 gewonnen, dus iedereen maakte zich op een bloedhete dag op voor een enorm feest in Brabant. Tien Producties volgde het team, de staf, het management, het bestuur, sponsors en supporters van het vertrek naar Waalwijk tot de huldiging in Kralingen


2. Red Black Fox
Ieder jaar bezoeken veel voetbalfans uit Engeland een wedstrijd in de eredivisie. Zo ook Stewart Henry en zijn familie. Zij kozen voor Excelsior, maar het bleef niet bij één bezoekje. Stewart werd verliefd op onze mooie club, een tweede liefde naast Leicester City. Hoe ontstond die liefde en wat betekent Excelsior voor hem? In de video Red Black Fox onthult hij het antwoord. Deze productie is een samenwerking uit 2018 tussen SV Pro Excelsior en EVS Events.


3. 1984: Doelpuntenfestijn tegen FC Utrecht
Veel doelpunten zien zijn we dit seizoen wel gewend. Toch willen we je de samenvatting van Excelsior – FC Utrecht uit 1984 niet onthouden. Eerder dat seizoen verloor Excelsior de uitwedstrijd in Utrecht met 7-4. In de thuiswedstrijd op 19 februari 1984 deed Excelsior het haast onmogelijke door óók met 7-4 te winnen. En wat is Woudestein sindsdien veranderd…


4. FOX Sports DOC: De laatste vijf minuten
We begonnen met 18 mei 2014, en dan kan 16 mei 2010 natuurlijk niet ontbreken. FOX Sports blikte zeven jaar later terug op de historische promotie in Spangen. Zal je net zien dat Guyon Fernandez nu wél raak schiet vanaf de stip. Was jij erbij op 16 mei?


5. Excelsior DOC: Marinus
Marinus Dijkhuizen keerde begin 2020 na vier jaar terug op het oude nest. In 2014 maakte hij bij Excelsior zijn debuut in als hoofdtrainer. Een onvergetelijke periode volgde, met promotie naar de eredivisie en de halve finale in de KNVB-beker. Tien Producties volgde Dijkhuizen deze anderhalf jaar en was erbij toen hij zijn debuut maakte als trainer van Brentford FC.