We hadden het kunnen zien aankomen…

 

Een avondje lijdzaam toekijken vanuit huis. Dat leek ons te wachten te staan toen Excelsior in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap al halverwege de eerste helft met tien man kwam te staan. Het niveau was bedenkelijk, maar met een beetje hulp van de tegenstander stond er zowaar iets op het veld wat we voorzichtig een verdediging konden noemen. Maar ja, we blijven supporter van Excelsior. 89ste minuut: 1-2.

Zes wedstrijden gespeeld, zes punten. Vijftien doelpunten voor, vijftien tegen. Dertiende plaats, twee punten meer dan de nummer laatst. Twaalf minder dan NAC Breda.

Het duurde tegen De Graafschap niet lang tot het (letterlijk) eerste vuurwerk, dat na twee minuten buiten het stadion werd afgestoken. Maar nog voordat de kruitdampen waren weggetrokken, verkeek Alessandro Damen zich op een op het oog te houden vrije trap van buiten de zestien. Dankzij een cadeautje van de scheidsrechter kon Reuven Niemeijer onverbiddelijk raak schieten vanaf de stip.

Voor wat hoort wat, dacht Brandon Ormonde-Ottewill niet veel later. Met een nog dommere dan lompere tackle op de doorgebroken Daryl van Mieghem mocht de verdediger met rood inrukken. Wat volgde was een nog meer inspiratieloos Excelsior – dat wonderbaarlijk genoeg niet wisselde – maar ook een De Graafschap dat maar niet tot scoren wist te komen. Na 22 minuten werden we gelukkig verlost door de reclame.

Terwijl het op sociale media meer ging over de mysterieuze nieuwe vrouwelijke stadionspeaker (en waarom die er überhaupt is in een leeg stadion), was het in de tweede helft wachten tot de 1-2 alsnog zou vallen. Aanvankelijk kwam Excelsior niet van de eigen helft af, maar beet De Graafschap zich stuk op de zwerm rood-zwarten in de zestien.

Het kijkcijfergehalte lag onder de nul en het mocht de naam voetbal niet hebben; gestreden werd er wél door de tien overgebleven spelers. Maar toen Niemeijer tot tweemaal toe de kans op de (onverdiende) 2-1 miste, hadden we het al moeten zien aankomen.

Drie thuiswedstrijden, nul punten.

Excelsior – De Graafschap: 1-2 (1-1)
3. Mohamed Hamdaoui 0-1
18. Reuven Niemeijer (strafschop) 1-1
89. Ralf Seuntjens 1-2

Gele kaart: Thomas Oude Kotte, Ahmad Mendes Moreira (Excelsior), Jesse Schuurman en Mohamed Hamdaoui (De Graafschap)
Rode kaart: Brandon Ormonde-Ottewill (Excelsior, 24ste minuut)

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Toeschouwers: 0

Opstelling Excelsior: Alessandro Damen, Siebe Horemans, Thomas Oude Kotte, Hervé Matthys, Brandon Ormonde-Ottewill, Julian Baas (90+1. Sander Fischer), Mitchell van Rooijen, Mats Wieffer (90+1. Stijn Meijer), Joël Zwarts, Elías Már Ómarsson en Reuven Niemeijer (77. Ahmad Mendes Moreira)

Man of the match: Mats Wieffer

1 reactie

  1. Ron schreef:

    Toen ik zag dat Seuntjes mocht spelen, wist ik het al, daar gaan we weer in de 90e minuut of nog later.
    Damen moet nu echt snel uit doel gehaald worden, wat een zak aardappelen is dat.
    Verder blij met de aangescherpte corona maatregelen want je zou hiervoor toch maar het stadion zijn gekomen…..
    Financieel gezond blijven is het enige te halen doel dit seizoen.