Weer nul punten in belangrijke pot

Bij winst zevende, bij verlies twaalfde. Er stond nogal wat op het spel tegen FC Volendam. Het was aanhaken of verder wegzakken. Sowieso keken we al een tijdlang uit naar een zege tegen een club die meedoet om promotie. Maar de langst ongeslagen ploeg in de KKD bleef dat ook op een mistig Woudestein: 2-3. De achterstand op plek vier had nog ‘maar’ vijf punten kunnen zijn, maar blijven er acht.

Een complete selectie betekende dat Dijkhuizen koos voor ervaring. Bruins startte na 2,5 maand weer vanaf de eerste minuut en Zwarts maakte na ruim een maand zijn rentree. Dat ging ten koste van Tjoe-a-on en Verhaar. In de verdediging moest Tjoe-a-on na acht duels zijn basisplaats weer inleveren aan Ormonde-Ottewill. Op de bank zaten overigens meer spelers (12) dan dat er op het veld stonden…

Niet van de leg
Na een minuut stilte vanwege het veel te vroege overlijden van materiaal- en clubman Rien van Wijk begon Excelsior de wedstrijd met drie hoekschoppen binnen evenveel minuten. Daarna was het FC Volendam dat de bal kreeg en de eerste domper was na veertien minuten een feit, toen weer eens iemand volledig werd vrijgelaten. Maar terwijl Excelsior de laatste weken juist zo van de leg was na een tegengoal, kwam het nu al snel met een antwoord en goed terug in de wedstrijd.

Drie minuten later was het namelijk Bruins die veel ruimte kreeg, doodsimpel een Volendammer uitkapte en prima raak schoot in de korte hoek. De gelijkmaker deed Excelsior zichtbaar goed en ook Zwarts liet in positieve zin zien dat hij weer op het veld stond. Zelfs Horemans liet van zich spreken: hij kopte in de 32ste minuut uit de zoveelste corner ongehinderd raak: 2-1. Diezelfde Horemans werd echter niet veel later uit positie gebracht waardoor het weer snel gelijk stond.

Tammetjes
Een wedstrijd dus die het opblijven waard was, maar wel tot de tweede helft aanbrak. Die had een stuk lagere (tot geen) amusementswaarde en begon voor Excelsior eveneens met een tegenvaller. Bruins ging al snel liggen en moest noodgedwongen worden gewisseld. Het was verder zeer tammetjes en een stuk slordiger van beide kanten. Excelsior kwam zelfs pas in de 70ste minuut voor het eerst dichtbij een derde treffer kwam met een schot op de paal van Niemeijer.

De hoofdrol in de tweede helft was er verder voor Damen, die kort na rust op fraaie wijze dat een schot met venijnige draai ook tot een nieuwe domper op het scorebord leidde en dat deed hij in de 65ste minuut nog een keer. De doelman voorkwam na een schot van dichtbij een zeker zijnde 2-3, waarbij Matthys ook nog eens solliciteerde naar een strafschop. Daarna had de bal ook zomaar nog twee keer op de stip kunnen gaan door hands. De scheidsrechter zat gelukkig eens mee en dat gold negen minuten voor tijd ook voor de lat.

Het was allemaal niets meer waard toen Deul twee minuten voor tijd kon uithalen na een afgevallen corner.

Excelsior – FC Volendam: 2-3 (2-2)
14. Boy Deul 0-1
17. Luigi Bruins 1-1
32. Siebe Horemans 2-1
39. Martijn Kaars 2-2
88. Boy Deul 2-3

Gele kaart: Ben Sallam en Vlak (FC Volendam)

Scheidsrechter: Robin Hensgens
Toeschouwers: 0

Opstelling Excelsior: Alessandro Damen, Siebe Horemans, Sander Fischer, Hervé Matthys, Brandon Ormonde-Ottewill, Mats Wieffer (89. Stijn Meijer), Reuven Niemeijer, Luigi Bruins (49. Julian Baas), Ahmad Mendes Moreira (79. Dave van Delft), Elías Már Ómarsson, Joël Zwarts