Wie is de beste Excelsior speler ooit?

 

Heimen Lagerwaard, Frans Struis, Aad Leenheer, David Connolly of toch Luigi Bruins? SV Pro Excelsior organiseert dit seizoen een verkiezing om te bepalen wie de beste Excelsior speler aller tijden is. Wie deze prestigieuze titel krijgt, wordt bepaald door de supporters.

Eerste ronde: 1 tot 24 maart
De verkiezing bestaat uit twee rondes. Tot zondag 24 maart kan je naar vrije keuze jouw persoonlijke top-tien samenstellen, onderaan deze pagina. Je kan een stem uitbrengen op iedere speler die vanaf 1954 – de oprichting van betaald voetbal in Nederland – minimaal één seizoen deel uitmaakte van de selectie van Excelsior 1.

Iedere speler uit jouw lijstje krijgt vervolgens één punt. De tien spelers met de meeste punten gaan door naar de tweede ronde. Bij een gelijke stand is het aantal gespeelde wedstrijden voor Excelsior doorslaggevend.

Klik hier om direct naar het stemformulier te gaan. Of doe eerst inspiratie op met ons overzicht van enkele clubiconen.

Tweede ronde: 1 tot 14 april
De stemming voor de tweede ronde start op 1 april en sluit twee weken later, op 14 april. Je kan dan jouw top-drie samenstellen uit de geselecteerde tien spelers. Jouw nummer 1 krijgt drie punten, de nummer 2 twee en de nummer 3 één. De speler die bij het sluiten van de stembussen de meeste punten heeft, wordt betiteld als de beste Excelsior speler ooit.

Uitreiking: 28 april
De uitreiking van de beste Excelsior speler ooit is op zondag 28 april, na de laatste thuiswedstrijd tegen AZ. Op dat moment wordt ook de speler van het seizoen bekendgemaakt, waar tijdens de tweede ronde eveneens op kan worden gestemd.

De beste Excelsior speler ooit krijgt een eervolle vermelding in het supportershome, waar ook ruimte aan de muur wordt gemaakt voor alle spelers die eens zijn verkozen tot speler van het jaar. SV Pro Excelsior ziet jullie stemmen graag verschijnen!

Het is niet meer mogelijk om te stemmen voor de eerste ronde. Vanaf 1 april kan er voor de tweede ronde worden gestemd.