Wie is de beste Excelsior-speler?

 

Een flink aantal stemmen in de eerste ronde heeft gezorgd voor een top-tien met mooie namen. Maar wie is nu écht de beste Excelsior-speler ooit? Daar kan je vanaf nu voor stemmen in de tweede ronde! Tegelijkertijd kan je stemmen op jouw favoriete speler van het huidige seizoen.

Tweede ronde – Beste speler ooit
De stemming voor de tweede ronde voor de beste Excelsior-speler aller tijden is gestart op 1 april, en sluit twee weken later – op 14 april. In deze laatste ronde kan je jouw top-drie samenstellen uit de geselecteerde tien spelers, onderaan deze pagina. Deze tien spelers zijn degene die in de eerste ronde de meeste stemmen kregen en zijn als volgt (op alfabetische volgorde):

Luigi Bruins – Thomas Buffel – David Connolly – Ryan Koolwijk – Heimen Lagerwaard – Aad Leenheer – Ton Pattinama – Sjaak Roggeveen – Graeme Rutjes – Frans Struis

De puntentelling voor de tweede ronde werkt als volgt. Jouw nummer 1 krijgt drie punten, de nummer 2 twee en de nummer 3 één. De speler die bij het sluiten van de stembussen de meeste punten heeft, wordt betiteld als de beste Excelsior speler ooit. Is de stand gelijk, dan wint de speler die het vaakst als nummer één (als dat ook gelijk is, als nummer twee) is gekozen. Is dat ook gelijk, dan is het aantal gespeelde wedstrijden voor Excelsior doorslaggevend.

Klik hier om direct naar het stemformulier te gaan. Of lees hier meer over de tien clubiconen waar je op kan stemmen.

Speler van het seizoen 2018-2019
Ook organiseren we dit seizoen voor de 24ste keer de Speler van het jaar verkiezing. In deze verkiezing bepalen supporters welke speler dit seizoen de beste was en er met de bokaal vandoor gaat. Deze verkiezing wordt sinds 1995-1996 iedere seizoen gehouden. Marinus Dijkhuizen was in 1996 de eerste winnaar en Hicham Faik werd afgelopen seizoen verkozen. De uitslagen van de vorige verkiezingen kan je hier terugvinden. Ook het stemmen hiervoor gebeurt dit seizoen door het samenstellen van jouw top-drie.

Uitreiking op 28 april
De uitreiking van de beste Excelsior-speler ooit en Speler van het jaar is op zondag 28 april, na de laatste thuiswedstrijd tegen AZ. De beste Excelsior speler ooit krijgt een eervolle vermelding in het supportershome, waar ook ruimte aan de muur wordt gemaakt voor alle spelers die eens zijn verkozen tot speler van het jaar. SV Pro Excelsior ziet jullie stemmen graag verschijnen!

Het is niet meer mogelijk om te stemmen.