5/3/2011 Excelsior verliest van PSV na krankzinnige slotfase

Vol stadion voor de wedstrijd tegen PSV, ook het uitvak ondanks de carnaval goed gevuld.

De spelers schudden elkaar de hand voor aanvang van de wedstrijd.

Mooi spandoek voor Ryan Koolwijk.

Na twintig minuten spelen 1-0 voor Excelsior dankzij Guyon Fernandez!

Na rust boog PSV de achterstand helaas snel om in een voorsprong.

Kort voor tijd: penalty voor Excelsior tot woede van de gasten…

Edwin de Graaf blijft cool en schier Excelsior op 2-2!

Uiteindelijk schonk scheidsrechter Makkelie ook een penalty aan PSV, waardoor de koploper alsnog met drie punten uit Rotterdam vertrok.

Excelsior heeft in de thuiswedstrijd tegen PSV met 2-3 verloren. De Kralingers kwamen in de eerste helft nog op voorsprong, maar na een krankzinnige slotfase wisten de bezoekers uiteindelijk toch nog te winnen op Woudestein.

Beide ploegen begonnen slap aan het duel en echt dreigende momenten waren er in het eerste kwartier nog niet geweest. De thuisploeg had het goed onder controle, maar daarbij moet gezegd worden dat de Eindhovenaren in een zeer laag tempo speelden.

Het slappe spel van PSV resulteerde in een doelpunt van Excelsior. Met meer geluk dan wijsheid wist Guyon Fernandez na ruim twintig minuten spelen zijn team op voorsprong te zetten. Een voorzet van Nayib Lagouireh belandde op het hoofd van de spits waarna PSV-doelman Andreas Isaksson er twijfelachtig uitzag. De 1-0 van de spits betekende overigens zijn zevende treffer van het seizoen.

In het restant van de eerste helft gebeurde er, op een schot van Rotterdammer Orlando Engelaar na, niet veel meer. Na de thee verscheen er een ander PSV op het veld. De ploeg van trainer Fred Rutten zette de 1-0 achterstand in zeven minuten tijd om in een 1-2 voorsprong. Eerst was het een voorzet van Jeremain Lens die gelukkig binnenzeilde in het doel van debutant Nico Pellatz, vervolgens nam Atiba Hutchinson de tweede treffer van PSV voor zijn rekening.

Wat volgde was een krankzinnige slotfase. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd gaf scheidsrechter Danny Makkelie een strafschop aan Excelsior nadat er hands werd gemaakt door Marcelo. Invaller Edwin de Graaf nam plaats achter de bal en schoot feilloos de 2-2 binnen.

Zo leek de wedstrijd te eindigen in een gelijkspel, maar de koploper van de eredivisie ging er toch nog met de winst vandoor. In de derde minuut van de blessuretijd kregen de Brabanders een penalty nadat Danny Koevermans ter hoogte van de achterlijn onderuit ging in duel met doelman Pellatz, die ondanks de drie tegendoelpunten een goede indruk maakte. Balázs Dzsudzsák benutte de makkelijk gegeven strafschop.

Datum:05-03-2011
Scheidsrechter:Makkelie