Supporterstoernooi prooi voor De Kharsnoesjes

 

De Kharsnoesjes hebben zich zaterdag 1 juli gekroond tot nieuwe kampioen van het Pro Excelsior Supporterstoernooi. Na een doelpuntloze finale was het supportersteam, dat deze middag geen enkel tegendoelpunt incasseerde, in een spannende strafschoppenserie Veendam veur altied de baas (8-7). Er waren liefst twintig penalty’s nodig voor een beslissing viel.

Na een afwezigheid van vijf jaar keerde het 7×7-toernooi dit seizoen weer terug op de agenda. Het toernooi vond net als vroeger plaats op het terrein van Sportclub Excelsior, met vertrouwde teams als een delegatie uit Veendam (Veendam Veur Altied), maar ook nieuwe teams zoals een combinatie van stewards en EHBO’ers van de club.

Er werd dit jaar gestart met één poule van zes teams, waarin de doelpunten om de oren vlogen. Liefst 78 doelpunten vielen er in de vijftien groepswedstrijden, met een 13-2 zege van Veendam veur aaltied op Veiligheid Voorop als uitschieter. Nadat iedereen vijf wedstrijden in de poule had gespeeld, volgden finales tussen de nummers 1/2, 3/4 en 5/6. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door Young Boys Kralingen.

Voor bestuurslid Danny van Aalst, tijdens het toernooi scheidsrechter, had het fluiten van de finale een speciaal tintje. Na jarenlang actief te zijn geweest op de amateurvelden hing hij na afloop van de finale in het supporterstoernooi zijn fluit aan de wilgen, wat uiteraard niet zomaar voorbij werd laten gaan. Na de finalewedstrijden en prijsuitreiking werd een gezellige dag afgesloten met een barbecue inclusief loterij.

Het bestuur van SV Pro Excelsior bedankt alle teams, scheidsrechter, supporters en andere betrokkenen bij de organisatie voor een geslaagde middag. We hopen iedereen volgend jaar weer te mogen verwelkomen en uiteraard is er in 2024 ook plek voor nieuwe teams.

Eindstand poule:
1. De Kharsnoesjes 5-15 (29-0)
2. Veendam veur altied 5-10 (21-3)
3. Young Boys Kralingen 5-8 (12-5)
4. Team Derde Helft 5-6 (9-10)
5. Pro Excelsior 5-4 (5-16)
6. Veiligheid Voorop 5-0 (2-44)

Finalewedstrijden:
Plaats 1/2: De Kharsnoesjes – Veendam veur altied 0-0 (8-7p.)
Plaats 3/4: Young Boys Kralingen – Team Derde Helft 4-0
Plaats 5/6: Pro Excelsior – Veiligheid Voorop 6-2