19/2/2011 Mooie avond op een kolkend Woudestein

 

De ingrediënten voor een perfecte voetbalavond waren vooraf aanwezig: prima voetbal weer, een uitverkocht stadion, een sfeeractie, twee nieuwe zwaaivlaggen, na afloop een optreden van zanger Irvine in het supportershome en als klap op de vuurpijl: een bezoek van Zappsport.

Het enige wat nog ontbrak, was een overwinning. Gelukkig hebben onze jongens dit meer dan waargemaakt, de tegenstanders uit Tilburg hebben welgeteld 1 schot op doel gehad en 0 corners, kortom de Kralingers waren heer en meester: uitslag 4-0.

Excelsior startte de wedstrijd voortvarend en uit niets bleek dat Willem 2 voor een van z’n laatste kansen knokte. Naarmate de wedstrijd vorderde werd duidelijk dat we vanavond niets te vrezen zouden hebben van de Tricolores uit Tilburg en het ene na het andere lied rolde van de Van Persie tribune, vol met verwijzingen naar de Jupiler League, met als hoogtepunt: En wie niet springt, die degradeert.

Na de mooie 1-0, scoorde Roorda na rust zijn tweede uit een strafschop,gegeven door de prima leidende scheidsrechter Bossen.
Lagouireh en Fernandez scoorden beiden na een prima individuele actie en zetten daarmee het stadion in vuur en vlam.
Al met al was het een mooie avond, de sfeer was perfect in het stadion en de spelers legden een wereldpartij op de mat, dit geeft veel zelfvertrouwen voor het bezoek aan VVV, a.s. vrijdag.

Doelpunten:
19. Roorda 1-0
51. Roorda 2-0 (strafschop)
83. Lagouireh 3-0
86. Fernandez 4-0

Scheidsrechter:Bossen
Gele kaart: Swinkels

Opstelling Excelsior: Cees Paauwe; Daan Bovenberg, Norichio Nieveld, Kaj Ramsteijn, Miquel Nelom; Jordy Clasie, Ryan Koolwijk (75. Kevin Wattamaleo), Geert-Arend Roorda; Guyon Fernandez, Andrea Fileccia (80. Andras Simon), Marvin Zeegelaar (64. Nayib Lagouireh).