6/4/2011 Alex Pastoor vertrekt naar NEC Nijmegen

 

Alex Pastoor vertrekt aan het eind van dit seizoen bij Excelsior. De hoofdtrainer liet gisterenavond aan de clubleiding weten dat hij de komende twee seizoen werkzaam zal zijn bij NEC Nijmegen. Daar volgt hij Wiljan Vloet op, die als algemeen/technisch directeur aan de slag gaat bij Sparta.
,,Wij betreuren het vertrek van Alex Pastoor”, laat algemeen directeur Simon Kelder in een reactie weten. Vandaag stond een nieuw gesprek gepland over een eventueel langer verblijf in Rotterdam, maar gisteren liet Pastoor dus weten te kiezen voor NEC Nijmegen. Excelsior gaat nu op zoek naar een opvolger voor Pastoor, die Excelsior afgelopen seizoen naar de Eredivisie bracht.
Op de website van zijn nieuwe club zegt Pastoor: ,,NEC heeft in mijn ogen een interessante spelersgroep onder contract staan met daarin veel spelers die nog niet aan het plafond van hun kunnen zitten. Als je daarbij de kwaliteit van de staf en de beschikbare faciliteiten optelt, ga ik graag de uitdaging aan om hier als hoofdtrainer het maximale uit de selectie te halen.”
Excelsior strijdt momenteel om een langer verblijf in de Eredivisie en dat is ook waar Pastoor zich de komende tijd volledig op zal richten: ,,Eerst ga ik er alles aan doen om Excelsior in de Eredivisie te houden en daarna richt ik mij volledig op NEC.”