Excelsior behaalt eerste punt

Afgelopen zaterdag speelde Excelsior 1-1 gelijk tegen De Graafschap en zo werd in de derde wedstrijd van het seizoen het eerste punt gepakt. In de eerste helft kwam Excelsior nauwelijks in het spel voor, iets wat ook het geval was in de eerdere wedstrijden. Na 26 minuten was het ex-Spartaan Rydell Poepon die de 0-1 achter doelman Wesley de Ruiter tikte.
Na de theepauze zocht Excelsior meer de aanval en werden er dan ook meer kansen gecreëerd. Ronald Alberg liet opnieuw zien een gevaarlijke speler te zijn, maar doelman Joost Terol was een sta in de weg. Om meer stootkracht in de voorste linie te creëren, werd verdediger Leen van Steensel in de spits gezet. Deze omzetting van trainer John Lammers pakte goed uit, want in de 82e minuut lobde Van Steensel de bal over de uitgekomen doelman heen en zette zo de Kralingers naast De Graafschap.

De opstelling van Excelsior was als volgt: De Ruiter, Bovenberg, Smith, Nieveld, Scheimann (74′ Van Steensel), Alberg, Broerse, Vorthoren, Oost, Te Vrede, Vincken (74′ Jansen).