Excelsior – Heracles Almelo

Excelsior blijft goede resultaten boeken in de Eredivisie. Na de eerdere 3-2 thuisoverwinning op Go Ahead Eagles werd ook de tweede wedstrijd op Woudestein winnend afgesloten. Het duel tegen Heracles Almelo betekende het debuut in het profvoetbal voor de van v.v. De Meern overgekomen doelman Allessandro Damen. Excelsior leek ongeconcentreerd te beginnen aan de wedstrijd. Linksback Elson Brito, die in eerdere wedstrijden nog een sterke indruk achterliet, maakte een paar foutjes. Door een verkeerde terugspeelbal van Brito kon de van AZ gehuurde spits Dennis Avdić al na 10 minuten de 0-1 binnenschieten. Deze vroege tegentreffer leek Excelsior wakker te schudden. De thuisploeg ging vol op jacht naar de gelijkmaker en werd daarbij geholpen door Heracles-verdediger Ramon Zomer. Door een overtreding van Zomer op de opnieuw sterk spelende Daryl van Mieghem kon arbiter Jochem Kamphuis niet anders dan naar de stip wijzen. Nummer 10 Jeff Stans schoot vanaf 11 meter de bal hard in de linkerbovenhoek en bracht zo beide ploegen weer naast elkaar.

Nog geen 5 minuten na de theepauze konden de Excelsior-supporters opnieuw juichen. Een bekeken schot van opnieuw Jeff Stans verdween in het doel voor de Robin van Persie tribune: 2-1! Door deze treffer kregen de Kralingers vleugels en een kopbal van Van Miegchem zorgde voor de 3-1, tevens de einduitslag. Opnieuw een mooie overwinning in het eigen stadion, wat zorgt voor 7 punten na 4 wedstrijden!! Doelman Allessandro Damen kan terugkijken op een geslaagd debuut. Ook zijn ploeggenoot Bas Kuipers, gehuurd van Ajax, maakte zijn eerste minuten in het shirt van Excelsior.

Betere weersomstandigheden op Woudestein dan 2 weken terug tegen Go Ahead Eagles.

Arbiter Jochem Kamphuis had de leiding over deze wedstrijd.

Opnieuw een basisplaats voor spits Tom van Weert.

Middenvelder Adil Aussar geconcentreerd tijdens de warming-up.

André Hoekstra geeft de spelers instructies tijdens de afsluitende sprints.

Het voltallige bestuur van Heracles Almelo op de tribune, mede vanwege de slechte seizoensstart.

Doelman Jordy Deckers moest vanwege zijn rode kaart tegen Heerenveen op de tribune plaatsnemen.

Doelman Damen maakte dus zijn eerste minuten in het profvoetbal.

Avdic met een voorzet, terwijl Brito te laat is.

Sander Fischer zorgt voor oorlog in de muur.

Teleurstelling op de bank van Excelsior na het vroege tegendoelpunt.

Adil Aussar is het niet eens met de gele kaart voor Ramon Zomer.

De succesvolle strafschop van Jeff Stans: 1-1.

Blijdschap na de 2-1 van Jeff Stans.

De 2-1 kwam dus opnieuw van de voet van Jeff Stans. De middenvelder werd dan ook uitgeroepen tot man of the match.

Daryl van Miegchem: 3-1.

Ontlading op de tribune na het laatste fluitsignaal. Opnieuw 3 punten voor Excelsior!