Ook puntendeling tegen Cambuur (1-1)

Na het 1-1 gelijkspel tegen FC Dordrecht eindigde de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden in hetzelfde resultaat. Deze dag was omgedoopt tot familiedag, vandaar dat veel gezinnen en familieleden het duel tussen Excelsior en de bezoekers uit Friesland bezochten. Het was een drukte van belang op en rondom Woudestein en het is mooi om te zien dat veel kinderen (en natuurlijk andere familie) deze middag kennis hebben gemaakt met onze mooie club!

Dan over de wedstrijd. In de eerste helft was Excelsior duidelijk de betere ploeg. In de weekend-editie van AD Sportwereld was een interview terug te vinden met spits Tom van Weert, die tot dusver 1 keer wist te scoren. Hij blikte in dit vraaggesprek al vooruit op de match tegen Cambuur, met de woorden ‘dat het erg mooi zou zijn’ als hij zijn scoreproductiviteit zou verdubbelen. Van Weert maakte deze woorden waar door na ruim 20 minuten de openingstreffer binnen te schieten. Hierna kreeg Excelsior een paar mogelijkheden op de 2-0, maar onder andere Jordan Botaka wist het net niet te vinden. Ongeveer 10 minuten in de tweede helft leek Jeff Stans zijn vijfde doelpunt van het seizoen te maken. Scheidsrechter Dennis Higler floot echter voor buitenspel, een beslissing die hij na de wedstrijd onterecht noemde. Erg zuur dus… Aan de andere kant was het Bartholomew Ogbeche die in twee instanties de bal achter doelman Gino Coutinho schoot. Hierna volgden er voor beide ploegen nog enkele mogelijkheden op de overwinning. Zo was Stans vlak voor tijd erg dichtbij de 2-1, maar hij schoot de bal op doelman Nienhuis.

Een heerlijke nazomermiddag op Kralingen!

Gelukkig waren zij niet nodig

Een lange reis voor de bezoekers uit Leeuwarden.

Veel kinderen vanwege de Excelsior Familiedag

Carlo de Reuver zat weer bij de selectie. Wanneer krijgt hij een kans!?

De spelers komen het veld op. De balonnen die u ziet zijn vanwege een actie van KiKa.

Het mega spandoek is weer terug!!

Oud-burgervader en huidig minister Ivo Opstelten was aandachtig toeschouwer op Woudestein.

Feest na de 1-0 van Tom van Weert.

Uiteraard ook op de tribunes!

Mooi plaatje: de druk bezette Rob Albers tribune.

62′ 1-1 Ogbeche

Marko Maletic maakte helaas geen sterke invalbeurt.

Arbiter Dennis Higler was de gebeten hond na zijn beslissing om de 2-0 van Stans af te keuren.

Volgende week zondag 5 oktober: PSV – Excelsior