Verslag van de reis naar Nottingham

 

Van 27 tot en met 29 december stond er wederom een editie van Excelsior Fans on Tour op het programma. Deze keer geen korte trip maar een 3-daagse reis naar Nottingham.
In juni 2014 werd bekend dat onze toenmalige topscorer Lars Veldwijk een mooie transfer maakte naar Nottingham Forest, een Engelse club die uit komt op het tweede niveau in Engeland, the Championship. Direct werden er door Pro Excelsior plannen gemaakt om een trip te organiseren. Gekeken naar het speelschema van Excelsior werd direct besloten om de trip rond de kerstdagen te organiseren. Zodoende kwamen we uit op het genoemde weekend, want op 28 december stond de wedstrijd Nottingham Forest – Birmingham City op het programma. Stille, bekend in de reiswereld, ging direct een groepsboeking maken bij luchtvaartmaatschappij FlyBe, boekte hotelkamers in het Ramada hotel en nam contact op met Lars Veldwijk om kaarten te regelen voor de wedstrijd.

De reis
Op zaterdag 27 december was het zover. Nadat iedereen de sneeuw had overleefd verzamelden we op Schiphol en checkten we in bij FlyBe. Er brak spannende tijd aan voor Bobby, hij had immers nog nooit gevlogen. Helaas hadden we een uur vertraging waardoor we pas rond 14.00 uur lokale tijd aan kwamen op East Midlands Airport. Gelukkig bleef de transfermaatschappij netjes op ons wachten en bracht ons binnen 35 minuten naar het Ramada Nottingham Centre hotel.
De incheck ging vlot en na een half uur stond iedereen buiten voor vertrek naar Nottingham Castle, het bekende kasteel waar Robin Hood de graven ging beroven en het geld vervolgens aan de bevolking gaf. Aangekomen bij het kasteel bleek dat het al gesloten was. Ben Bruins probeerde alsnog een werknemer om te praten maar tevergeefs. Vervolgens begaven we ons naar Old Market Square, waar nog een kleine kerstmarkt met ijsbaan gaande was. De eerste burgers en biertjes konden genuttigd worden.
De avond was gereserveerd voor een diner met de hele groep inclusief Marten, een Excelsior fan die Nederland heeft verruild voor het Engelse Derby. Plaats van handeling was het Red Hot World Buffet, een originele vreetschuur met eten uit de hele wereld. Er werd gretig opgeschept waarbij vooral Kevin Koebrugge erg veel honger bleek te hebben. Na afloop werd er tot in de late uurtjes gedronken in de naast het hotel gelegen pub en werd er tevens een bezoek gebracht aan het casino. Helaas kon een aantal mensen zich hier niet voorbeeldig gedragen (op een leuke manier). Het personeel had het er maar lastig mee, haha.

De dag van de wedstrijd
Al vroeg werd er verzameld en gingen we met een lokale bus naar The City Ground, het stadion van Nottingham Forest. Natuurlijk werd er een bezoek gebracht aan de fanshop en werden er shirts, sjaals en pins gekocht. Om 12.00 uur begon de wedstrijd tussen subtopper Nottingham Forest en middenmoter Birmingham City. Lars zat voor de tweede keer op rij bij de selectie. Forest startte sterk en zette de Blues direct vast en kreeg diverse kansen om de score te openen. Na een kwartier nam Birmingham de regie helemaal over en al voor de rust stond het 0-3 voor de bezoekers. De Forest fans waren de hele wedstrijd rustig en lieten de sfeer maken door de 2.000 meegereisde fans uit Birmingham.
Na de rust kabbelde de wedstrijd voort en na 74 minuten kwam Lars in het veld. Hij kreeg alleen maar lastige ballen maar zorgde er wel voor dat een minuut voor tijd Forest een hoekschop kreeg. Hier werd nog uit gescoord zodat de eindstand op 1-3 werd bepaald. Na de wedstrijd splitste de groep zich. Een aantal mensen ging naar de kroeg en de andere helft ging een bezoek brengen aan het grote cricketstadion en vervolgens het stadion van buurman Notts County (League 1). In de avonduren werd er goed gegeten en gedronken/gepoolbiljart in de kroeg.

De terugreis
Op maandagmorgen werd er na het nuttigen van wederom een typisch Engels ontbijt verzameld voor de transfer naar East Midlands Airport. Zoals zo vaak in Engeland sta je dan weer minstens een half uur te wachten bij de security check, maar dat hoort erbij moet je maar denken. In de vertrekhal werd er nog een potje gevoetbald en werden de laatste souvenirs gehaald. Gelukkig ging de terugweg rap waardoor we rond 15.30 uur voldaan op Schiphol aan kwamen. Hier werd afscheid van elkaar genomen.
We kunnen terug kijken op een zeer geslaagd weekend. De sfeer onderling was top en voor volgend jaar zijn er wederom plannen voor een meerdaagse trip.