Excelsior wint in besloten oefenduel met 3-1 van Feyenoord

Excelsior heeft woensdagmiddag in een besloten oefenwedstrijd met 3-1 gewonnen van Feyenoord. De wedstrijd werd gespeeld op het trainingscomplex van Feyenoord en werd ingelast omdat beide clubs anders ruim 2,5 week geen wedstrijd zouden spelen.

Bij rust stond Excelsior al op een 3-0 voorsprong. Mounir El Hamdaoui was betrokken bij alle Kralingse treffers. De aanvaller scoorde met een lobbal al na zeven minuten de openingstreffer en acht minuten later schoot hij raak in de verre hoek. Bij het doelpunt van Marcus Edwards (in de 27ste minuut) was hij de aangever. Vlak voor tijd maakte Jens Toornstra namens Feyenoord de aansluitingstreffer.

Ricardo Moniz speelde in Rotterdam Zuid met een iets andere opstelling dan vorige week tegen ADO Den Haag. Siebe Horemans en Elías Már Ómarsson startten in plaats van Jerdy Schouten en Ali Messaoud. Na rust kregen onder meer Sonny Stevens en Dogucan Haspolat een kans om zich te laten zien. Feyenoord begon met een sterke opstelling met onder meer Kenneth Vermeer, Jeremiah St. Juste, Nicolai Jørgensen, Steven Berghuis, Jordy Clasie en Jens Toornstra.

Eerder dit seizoen won Excelsior de thuiswedstrijd tegen Feyenoord met 2-1, het duel in de Kuip ging met 3-0 verloren. Op zondag 12 mei hervat Excelsior de competitie met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Voor 17 euro kan je mee met de bus (inclusief ticket), die om 11:15 vertrekt. Tickets via www.excelsiortickets.nl.

Opstelling Excelsior: Damen (46. Stevens); Horemans (46. Van der Meer), Mattheij, Oude Kotte, Matthys; Koolwijk, El Hamdaoui (70. Anderson), Fortes; Edwards (46. Haspolat), Ómarsson (46. Eckert) en Mahmudov.