‘Fingers crossed, laten we durven dromen’

VIEW FROM ENGLAND

Onze fan in Engeland, Stewart Henry, heeft z’n Kerstspullen opgeborgen in de schuur en is daarna achter z’n laptop gekropen…

Gelukkig nieuwjaar voor alle Excelsiorsupporters. Het blijft geweldig om Excelsior in de top van de KKD te zien, met goed voetbal en een jonge ploeg. Toegegeven, ik heb me beperkt tot het bekijken van wedstrijden of hoogtepunten op internet. Het is veel te lang geleden dat we naar Kralingen hebben kunnen reizen en de Nederlandse overheid blijft het ons moeilijk maken om Nederland te bezoeken. We begrijpen echter dat de gezondheid en veiligheid van burgers een prioriteit moet zijn. Ik hoop dat de club aan het einde van het seizoen iets te vieren heeft en het zou geweldig zijn als ik en een aantal Leicester-vrienden dat zouden kunnen meevieren.

Excelsior is uitgeschakeld in het bekertoernooi en kan zich nu 100% focussen op de competitie. Leicester City probeert de winst van de FA Cup vorig seizoen te verdedigen, Watford-thuis in de derde ronde. Dat is waarschijnlijk de enige realistische kans op een prijs dit seizoen. Excelsior heeft een reële kans op promotie – maar ik wil het lot niet tarten! De top zes in de rangschikking begint zich af te scheiden, Jong Ajax kan niet promoveren, wat betekent dat als Excelsior deze vorm kan behouden, promotie tot de mogelijkheden behoort. Fingers crossed, laten we durven dromen.

In oktober heb ik een wedstrijd in de Ligue 1 gezien, Bordeaux – Reims. Wout Faes speelde voor Stade Reims. Als voormalig Excelsiorspeler was ik extra benieuwd naar zijn prestaties. Met nog 17 minuten te spelen lag Reims op koers voor een 0-2 uitoverwinning. Ik vond dat onze oud-speler Wout lekker aan het spelen was, maar te vroeg gejuicht! In minuut 73 beoordeelde Wout een corner verkeerd, 1-2 en de wedstrijd ligt weer open…

Drie minuten later krijgt Wout een gele kaart voor een tackle die ik erg hard vond, maar gericht was op de bal. Uit de gegeven vrije trap scoort Bordeaux de gelijkmaker. In blessuretijd raakt de bal de arm van Wout in het strafschopgebied. De VAR beslist penalty voor Bordeaux. Ze benutten de penalty en stelen in de 95e minuut de overwinning: 3-2. Ik had medelijden met Wout Faes. Hij verdiende het niet om aan de verliezende kant te staan en vooral niet op deze manier. De handsbal was zwaar gestraft, er was contact, maar het was geen bewuste actie en er was geen opzet bij Wout.

Ik hoop dat we begin mei allemaal kunnen terugkijken op een geweldig seizoen. Er staan ​​veel zware wedstrijden voor de deur, als de technische staf en spelers echter de drive, inzet en progressie blijven tonen zoals in de eerste helft van het seizoen, dan maken we een kans. We gaan voor een roodzwart en gezond 2022. Strijden en winnen!