Fysio Poldervaart wordt hoofdtrainer

 

Na drie maanden heeft Excelsior dan eindelijk een nieuwe trainer gepresenteerd. Adrie Poldervaart maakt de interne overstap van fysiotherapeut tot hoofdtrainer. Voor de buitenwereld een onwaarschijnlijke keuze, maar in Kralingen is het inmiddels niet meer dan normaal.

Poldervaart is sinds 1992 fysiotherapeut bij Excelsior en loopt dus al 26 jaar rond in Kralingen. Hij heeft 15 verschillende trainers aan het werk gezien en kent de club als geen ander. De afgelopen drie seizoenen was hij hoofdtrainer van tweede divisionist BVV Barendrecht. Daarvoor was hij drie seizoenen trainer bij VV Zwaluwen, waar hij de Rinus Michels Award won als beste amateur trainer van Nederland. Eerder was hij trainer van VV Nieuwenhoorn en VV Spijkenisse.

Eerder deze maand slaagde Poldervaart voor de UEFA Pro-trainersopleiding en behaalde daarmee een diploma waarmee hij trainer kan worden van een betaald voetbalclub. Vanaf dat moment kwamen de geruchten van een mogelijk trainerschap op gang. Ferry de Haan gaf op dat moment aan dat de club met meerdere trainers in gesprek was. Duidelijk is dat Excelsior er in een eerder stadium niet uitkwam met de droomkandidaten Marcel Keizer en Ernest Faber.

Het is niet de eerste keer dat Excelsior een trainer met weinig ervaring aanstelt en de laatste twee keer pakte dit goed uit. In 2013 werd Marinus Dijkhuizen weggeplukt bij eersteklasser VV De Meern en toen Mitchell van der Gaag werd aangesteld, had hij nog geen ervaring als trainer in de Eredivisie. We hoeven niemand te vertellen welke successen zijn behaald onder deze twee trainers.

Wij vroegen onze supporters vrijdag al of de aanstelling van Poldervaart zagen zitten: