Transferzomer: nieuws en geruchten

 

De transfermarkt is geopend en dit betekent dit een flinke roulatie in het team van Excelsior. Veel spelers vertrekken en de club staat zoals altijd weer voor een flinke klus. Wij houden het transfernieuws en de geruchten voor je bij.

donderdag 19 juli
Henk Veerman is volgens Voetbal Rotterdam de beoogde opvolger van Mike van Duinen. De aanvaller speelde bij SC Heerenveen 95 wedstrijden in de Eredivisie (17 doelpunten) en zou daarmee kunnen zorgen voor de nodige ervaring in de selectie. Veerman heeft aangegeven open te staan voor een vertrek. In Friesland lijkt hij door de komst van Sam Lammers geen zicht te hebben op een basisplaats.

dinsdag 17 juli
Excelsior zou in gesprek zijn met Marvin Emnes. De aanvaller, die uitkwam voor Spangen, Middlesbrough, Swansea City, Blackburn Rovers en Ahkisar Belediyespor, is op dit moment transfervrij.

zaterdag 14 juli
Het was even stil, maar er is eindelijk weer een nieuwe speler binnen. Hervé Matthys tekent een contract voor drie seizoenen met een optie voor één jaar. De 22-jarige centrale verdediger komt over van FC Eindhoven. De Belg speelde afgelopen seizoen 33 wedstrijden in Eindhoven (één doelpunt). Daarvoor speelde hij bij RSC Anderlecht en KVC Westerlo.

donderdag 5 juli
De afgelopen weken werd meerdere malen het gerucht verspreid dat Excelsior Jordy de Wijs zou willen contracteren. De verdediger, de afgelopen anderhalf seizoen gehuurd van PSV, vertrekt echter naar Engeland. De Wijs tekent een driejarig contract bij Hull City.

maandag 2 juli
Mikael Anderson is de zevende aanwinst deze zomer. De 20-jarige aanvaller uit IJsland wordt voor één seizoen gehuurd van het Deense FC Midtjylland. Afgelopen seizoen scoorde hij in 20 wedstrijden 7 doelpunten in Denemarken. Anderson maakte begin dit jaar zijn interlanddebuut voor IJsland en is na  Árni Sveinsson (1978-79), Heimir Karlsson (1984-85) en Ögmundur Kristinsson (2017-18) de vierde IJslandse speler bij Excelsior.

maandag 25 juni
Met Thomas Oude Kotte heeft Excelsior zijn zesde aanwinst. De 22-jarige centrale verdediger tekent een contract voor drie seizoenen. Oude Kotte speelde de afgelopen tien jaar voor Vitesse, waar hij vooral actief was voor Jong Vitesse.

vrijdag 20 juni
Robin van der Meer is de vijfde aanwinst voor het nieuwe seizoen. De verdediger wordt overgenomen van FC Utrecht, waar hij nog een contract tot 2020 had. Van der Meer tekent in Kralingen een contract voor drie jaar. De bijna 2 meter lange verdediger maakte op 24 augustus 2015 zijn debuut bij Go Ahead Eagles. In totaal speelde Van der Meer in drie jaar tijd 78 officiële wedstrijden, waarvan 30 in de Eredivisie. De transfer van Mike van Duinen is eindelijk officieel beklonken. De aanvaller verlaat Excelsior na twee seizoenen en tekent een driejarig contract bij PEC Zwolle. Shane O’Neill, die vorig seizoen slechts enkele minuten in actie kwam voor Excelsior, vervolgt zijn loopbaan bij het Amerikaanse Orlando City. Eerder werd al bekend dat het eenjarige contract van de verdediger niet zou worden verlengd. Ondertussen is Stanley Elbers volgens De Telegraaf in gesprek met FC Lorient, dat uitkomt in de Franse Ligue 2. De transfervrije aanvaller gaf eerder aan in gesprek te zijn met Ferry de Haan, maar wel te hopen op een aanbieding uit het buitenland.

donderdag 19 juni
Excelsior en PEC Zwolle hebben volgens Voetbal International eindelijk een akkoord bereikt over de transfer van Mike van Duinen, hoewel de transfer nog niet volledig afgerond is. Excelsior krijgt minimaal 750.000 euro voor de aanvaller. Volgens het weekblad had Excelsior Andrija Novakovich op het oog als mogelijke opvolger van Van Duinen, maar de aanvaller van Reading speelt komend seizoen voor Fortuna Sittard. Het is Excelsior ook niet gelukt om Wout Faes voor nog een seizoen te huren van RSC Anderlecht. De Belgische verdediger heeft een contract voor 3 jaar getekend bij KV Oostende.

maandag 18 juni
Sonny Stevens gaat komend seizoen met Alessandro Damen uitmaken wie de eerste keeper gaat worden. De doelman komt transfervrij over van Go Ahead Eagles en tekent een contract voor twee jaar. Stevens miste afgelopen seizoen geen wedstrijd in Deventer. Daarvoor speelde hij bij FC Twente en FC Volendam. Daarnaast heeft de soap rond Mike van Duinen een vervolg gekregen. Ferry de Haan reageert tegenover RTV Rijnmond dat de aanvaller “wel de hele waarheid moet vertellen”. De Haan geeft aan dat Excelsior nog altijd praat met PEC Zwolle en dat er binnenkort meer duidelijkheid komt. Het lijkt er in elk geval op dat het niet meer goed zal komen tussen Excelsior en Van Duinen.

zaterdag 16 juni
Spangen heeft Excelsior afgetroefd door Lars Veldwijk te contracteren. Veldwijk laat aan RTV Rijnmond weten dat ook Excelsior interesse in hem had, maar hij op dat moment al zijn jawoord had gegeven aan Rotterdam West.

donderdag 14 juni
Mike van Duinen is naar eigen zeggen ‘klaar met Excelsior’ nu de transfer naar PEC Zwolle niet doorgaat. Dat heeft de aanvaller verteld tegen De Telegraaf. Van Duinen snapt niet waarom Excelsior hem niet voor 750.000 euro naar Zwolle heeft laten gaan. “Ik heb de club aangegeven dat ze naar een nieuwe spits moeten zoeken”, aldus Van Duinen die nog een eenjarig contract heeft.

vrijdag 8 juni

Anouar Hadouir heeft zijn contract bij Excelsior met één seizoen verlengd en speelt dus ook komend seizoen in Kralingen. De meest ervaren speler uit de selectie, Hadouir speelde meer dan 350 officiële wedstrijden, begint aan zijn derde seizoen bij Excelsior. In de afgelopen twee seizoenen speelde hij 45 officiële wedstrijden in het shirt van Excelsior (2 doelpunten).

donderdag 7 juni
Voetbal International meldt dat PEC Zwolle zich heeft teruggetrokken uit de onderhandelingen over Mike van Duinen. De Zwollenaren zouden 750 duizend euro willen betalen, maar Excelsior wilde 820 duizend euro voor de aanvaller. PEC Zwolle stelde Excelsior vandaag een ultimatum waar Excelsior dus niet aan mee wilde werken. Mike van Duinen zou teleurgesteld zijn in de houding van Excelsior.

dinsdag 5 juni
Maarten de Fockert is de derde aanwinst van Excelsior. De doelman tekent een contract voor twee jaar met een optie voor nog een seizoen. De 23-jarige doelman speelde vroeger in de jeugdopleiding van Feyenoord en komt over van SC Heerenveen. In het seizoen 2016-2017 werd hij verhuurd aan VVV-Venlo (13 wedstrijden) en afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis 1 bekerwedstrijd bij Go Ahead Eagles. Naar verluidt is De Fockert niet als eerste doelman gehaald. Daarnaast laat PEC Zwolle aan Voetbal International weten dat ze niet eeuwig op Excelsior willen wachten om Mike van Duinen over te nemen. De Zwollenaren zouden zelfs overwegen om het vizier op een andere spits te gaan richten.

zaterdag 2 juni
Ajax heeft opnieuw een speler uit de jeugdopleiding van Excelsior overgenomen. Damjan Dostanic, de spits van Onder 17, speelt komend seizoen voor Ajax Onder 19. In februari werd al bekend dat Youri Baas, de linksback van Onder 15, de overstap zal maken naar Ajax.

vrijdag 1 juni
PEC Zwolle heeft volgens De Stentor een derde bod uitgebracht op Mike van Duinen. Eerder veegde Excelsior onder meer een bod waarbij Ted van de Pavert en Anass Achahbar in de deal betrokken zouden zijn. Van Duinen is zelf nagenoeg akkoord met PEC Zwolle, dat aangeeft dat dit het laatste bod zal zijn.

donderdag 31 mei
Denis Mahmudov is de tweede aanwinst van Excelsior. De aanvaller tekent een contract voor twee jaar en komt over van FC Dordrecht, waar hij afgelopen seizoen 18 doelpunten maakte. Eerder speelde hij onder meer bij AGOVV Apeldoorn, PEC Zwolle, Rotterdam West en Telstar. Excelsior lijkt hiermee in te spelen op een vertrek van Mike van Duinen.

maandag 28 mei
Mike van Duinen zou persoonlijk rond zijn met PEC Zwolle, maar de clubs zijn er nog steeds niet uit. Naar verluidt vraagt Excelsior bijna één miljoen euro voor de aanvaller. Ook ADO Den Haag heeft interesse in Van Duinen. De club uit Den Haag geeft wel aan dat ze eerst transferinkomsten moeten genereren om de aanvaller over te kunnen nemen.

donderdag 24 mei
Excelsior zou bij RSC Anderlecht hebben geïnformeerd naar de voorwaarden om Wout Faes nog een seizoen te huren van RSC Anderlecht.

dinsdag 22 mei
Het was al bekend dat Kevin Vermeulen transfervrij mocht vertrekken. De middenvelder, die sinds 2013 meer dan 130 wedstrijden speelde voor Excelsior, tekent een tweejarig contract bij RKC Waalwijk. Vermeulen werd eerder ook in verband gebracht met FC Volendam en FC Dordrecht.

woensdag 16 mei
Het is nog niet helemaal zeker of Stanley Elbers daadwerkelijk vertrekt. De aanvaller geeft tegenover RTV Rijnmond aan in gesprek te zijn met Ferry de Haan over een contractverlenging, maar hoopt op een aanbieding uit het buitenland.

dinsdag 15 mei
De laatste training van Excelsior zit erop. Mike Havekotte, Ögmundur Kristinsson, Theo Zwarthoed, Marouane Afaker, Zakaria El Azzouzi, Stanley Elbers, Hicham Faik, Levi García, Milan Massop, Shane O’Neill en Jordy de Wijs stonden voor het laatst op het veld in Kralingen.

maandag 14 mei
De onderhandelingen tussen Excelsior en PEC Zwolle over een transfer van Mike van Duinen verlopen moeizaam. Excelsior zou bijna één miljoen euro willen hebben voor de aanvaller, maar Zwolle zou dit niet neer willen leggen.

dinsdag 8 mei
Khalid Karami vertrekt vijf seizoenen bij Excelsior transfervrij naar Vitesse. De verdediger tekent een contract voor twee jaar in Arnhem.

woensdag 2 mei
Excelsior heeft met Jordy Schouten de eerste aanwinst binnen. De middenvelder komt voor drie seizoenen over van Telstar, waar hij nog een contract had tot juni 2019. Het is niet bekend hoeveel Excelsior betaalt aan Telstar. Schouten, die afgelopen seizoen 36 wedstrijden speelde bij Telstar (4 doelpunten en 2 assists), lijkt de vervanger van Faik te moeten gaan worden. Doelman Theo Zwarthoed kondigt kort daarna zijn vertrek uit Kralingen aan. Het kunstgrasveld is de reden dat hij zijn contract bij Excelsior niet verlengt.

vrijdag 20 april
Milan Massop vertrekt na twee seizoenen bij Excelsior. De verdediger vertrekt transfervrij naar het Belgische Waasland-Beveren, waar hij een contract voor drie seizoenen heeft getekent. Massop scoorde dit seizoen als verdediger vijf doelpunten.

maandag 9 april
Een onvermijdelijke transfer van de transfervrije Hicham Faik. De vrijetrappenspecialist, bezig aan zijn tweede seizoen bij Excelsior, tekent een driejarig contract bij het Belgische Zulte Waregem.

vrijdag 6 april
PEC Zwolle heeft een bod uitgebracht op Mike van Duinen. De aanvaller geeft aan dat hij wel oren heeft naar een transfer naar Zwolle.

donderdag 29 maart
Excelsior zou Wout Faes ook komend seizoen willen huren van RSC Anderlecht. De club is in gesprek met zijn zaakwaarnemer, maar nog niet met de club. Faes heeft eerder aangegeven eerst te willen kijken naar de opties in Anderlecht.