Maatsen: telefoon roodgloeiend

 

ENSCHEDE – Het was weer zo’n jongensboek. Twintig jaar is ‘ie nog maar en vorig seizoen speelde hij nog voor de amateurs van Excelsior Maassluis.

Zondagmiddag mocht hij tien minuutjes meedoen en prompt werd Excelsior-aanvaller Darren Maatsen tegen FC Twente de held van de middag met twee doelpunten binnen één minuut.
“Ik kan mijn geluk niet op”, lachte de aanvaller na de in 2-2 geëindigde wedstrijd in alle aanwezig camera’s. En die wilden hem hebben, want behalve dat Maatsen een bijzonder verhaal heeft, was hij het enige lichtpuntje in een verder zeer matige wedstrijd.
Maatsen: ”Het klopt dat het niet best was van FC Twente, maar onze organisatie stond goed. We zijn er de hele wedstrijd in blijven geloven. Ik zei het nog op de bank tegen de jongens. Het kan vandaag. We verdienen een doelpunt.”

Geweldig
”En dat ik hem maak is geweldig. Ik dacht: ik ga invallen en keihard mijn best doen. Maar Roland (Alberg, red.) verdient ook credits. Hij behield het overzicht en liet me scoren. Toch hebben we gemengde gevoelens. Als je kort voor tijd op 1-2 komt, mag je het niet meer weggeven. Dat is heel jammer.”
Maatsen speelde vorig seizoen nog voor de amateurs van Excelsior Maassluis. Een hele stap voor de jonge aanvaller. “Ja dat klopt, het is ook heel zwaar. Dat was het in het begin en dat is het nog steeds, hoor.”
”De stap is enorm groot. Dit is ook een leerjaar voor me. Ik heb een contract voor twee seizoenen getekend en ik wil zoveel mogelijk spelen. Meer kan ik niet eisen. Of mijn telefoon roodgloeiend staat? Dat zal wel ja. Ik hoop dat mijn vrienden de wedstrijd live gezien hebben.”

Lef
Voor Excelsior was het pas het tweede punt deze competitie. Voor trainer John Lammers aanleiding om de afgelopen week met zijn basisspelers te praten.
Maatsen: ”Nee, ik heb niet met hem gesproken. Ik ben geen basisspeler, maar waar het om ging was dat Lammers vond dat er te weinig beleving in de wedstrijden was. En dat was ook zo. Maar vandaag hebben we laten zien wat we konden. We hebben met lef gespeeld, we voelden ons vrij. Dan zie je waartoe we in staat zijn.”

Bron: Nusport.nl