Op weg naar puntverlies werd het toch nog 3-1

 

Lange tijd leek het erop dat Excelsior ook tegen Helmond Sport punten liet liggen. Toch staat de teller nu op negen uit vier, één puntje minder dan de koplopers. In een saaie en grotendeels matige wedstrijd liep Excelsior in de laatste tien minuten alsnog uit naar een 3-1 overwinning. Dat was vooral te danken aan Jeffry Fortes, die twee keer scoorde. Bezorgde hij zichzelf daarmee een mooie afscheidswedstrijd?

Goede start
Ricardo Moniz begon met een voorhoede waarin zowel plaats was voor Joël Zwarts (op links) en Elias Mar Omarsson (centraal). Het draaide lekker bij de ploeg, zeker in het eerste kwartier. Excelsior had niets te duchten van Helmond Sport en bij de eerste echte kans was het na zeventien minuten raak via Jeffry Fortes. Daarna werd het allemaal iets minder, maar echte zorgen waren er niet. Tot het op links ineens helemaal open lag en Diego Snepvangers uit het niets voor 1-1 zorgde.

Gezapige pot
De gelijkmaker was het startsignaal voor een gezapige pot voetbal. De nog geen 2.700 toeschouwers, het slechtst gevulde stadion in meer dan vijf jaar tijd, zullen zich hebben afgevraagd waarnaar ze aan het kijken waren. Niet alleen aan de kant van Excelsior, maar ook bij Helmond Sport. Zo slecht als tegen Telstar was het heus niet. Toen was er fout op fout, nu stonden er twee machteloze ploegen op het veld.

Opluchting
Maar op het moment dat gevreesd werd dat Helmond Sport er weleens met de punten vandoor kon gaan, sloeg Excelsior toe. Negen minuten voor tijd zorgde Ahmad Mendes Moreira voor grote opluchting. Hij kon in leeg doel schieten nadat de doelman van Helmond Sport tegen Rai Vloet aanbotste, waardoor Vloet niet meer verder kon. Daarna was het gedaan met het verzet van Helmond en werd het zelfs nog 3-1 via Fortes. Die goal zal ongetwijfeld een keuze zijn voor het doelpunt van de week: vanuit onmogelijke hoek schoot hij een hoge voorzet vanuit de lucht in één keer tegen de bovenkant van het doel.

Fortes’ vertrekwens
Daarop werd Fortes verkozen tot man of the match, en met de bokaal die daarbij hoort nog in zijn handen stond hij de media te woord. Het ging vervolgens vooral over zijn vertrekwens. Fortes hoopt deze transferperiode, die loopt tot en met maandag, te kunnen vertrekken naar een nieuwe club en er zou concrete interesse zijn. Moniz gaf eerder deze week al aan dat een vertrek onbespreekbaar was. Het worden nog drie spannende dagen…

Excelsior – Helmond Sport: 3-1 (1-1)
17. Jeffry Fortes 1-0
28. Diego Snepvangers 1-1
81. Ahmad Mendes Moreira 2-1
87. Jeffry Fortes 3-1

Gele kaarten: Robin van der Meer, Jeffry Fortes (Excelsior), Joeri Poelmans, Nick de Louw en Tibeau Swinnen (Helmond Sport).

Scheidsrechter: Erwin Blank
Toeschouwers: 2.683

Opstelling Excelsior: Alessandro Damen, Siebe Horemans, Hervé Matthys, Sander Fischer, Robin van der Meer, Jeffry Fortes, Rai Vloet (86. Kyle Ebecilio), Luigi Bruins, Thomas Verhaar (78. Dogucan Haspolat), Elias Mar Omarsson (59. Ahmad Mendes Moreira) en Joël Zwarts.

Man of the match: Jeffry Fortes

Foto’s: Soccrates