Transferblog: Meijer en Valpoort laatste aanwinsten

 

Stijn Meijer (rechts) / Foto: Aaron van Zandvoort/Soccrates

Dinsdag 3 september: Ook Valpoort komt nog
De transfermarkt is al gesloten en toch is er een nieuwe speler bijgekomen. Arsenio Valpoort heeft een contract voor één seizoen getekend. De 27-jarige aanvaller was transfervrij omdat hij zijn zijn contract bij KSV Roeselare had ontbonden en kon daardoor na het sluiten van de markt tekenen. Valpoort speelde bij veel verschillende clubs, in 2013-2014 bij het Hongaarse Ferencvárosi al eens onder leiding van Ricardo Moniz.

Maandag 2 september: Toch een aanwinst op deadlineday
Het leek er niet meer op, maar 3,5 uur voor het sluiten van de transfermarkt is er toch een nieuwe speler gepresenteerd. Stijn Meijer komt over van Almere City FC en tekent een contract voor drie jaar. De 19-jarige spits debuteerde vorig seizoen in het betaalde voetbal met acht doelpunten in 32 wedstrijden. Excelsior had eind vorig seizoen al interesse in Meijer, die toen niet mocht vertrekken. Inmiddels is dat dus anders. De spits kan zaterdag al debuteren tegen Go Ahead Eagles.

Vrijdag 30 augustus: Fortes herhaalt vertrekwens
Na de wedstrijd tegen Helmond Sport ging het vooral over Fortes, de man of the match die twee keer scoorde. De middenvelder herhaalde dat hij heeft aangegeven een transfer te willen maken. Volgens RTV Rijnmond is de interesse inmiddels zeer concreet. “Ik ga nog steeds met dezelfde focus het veld op, ik ben nog steeds dezelfde Jeffry. Ik zal hard blijven werken. Meer dan dat kan ik niet doen. Verder is het rustig naar huis gaan hopen en afwachten. Ik heb uitgesproken dat ik een transfer wil maken. Ik denk dat dat niks ergs is, als voetballer wil je voor het hoogste gaan.”

Donderdag 29 augustus: Fortes wil weg, Moniz zegt nee
Na bijna een maand is er weer wat nieuws te melden. Jeffry Fortes heeft aangegeven graag het bekende stapje hogerop te willen maken. Er zou concrete interesse zijn van een eredivisieclub. Volgens RTV Rijnmond zeggen Sparta, ADO en RKC niet geïnteresseerd te zijn. Toch zegt Fortes dat de geïnteresseerde club “in de buurt” is, waarmee hij lijkt te bevestigen dat het om Sparta gaat. Ricardo Moniz zegt tegen Rijnmond dat een vertrek van Fortes niet aan de orde is: “Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt dat ik die jongen laat gaan.”


Jeffry Fortes / Foto: Sander Wesdijk

Dinsdag 6 augustus: Proefspeler Bajner alweer weg
Volgens het Twitteraccount Excelsior Rdam Fans is proefspeler Bálint Bajner alweer weg bij Excelsior. De Hongaarse spits zou niet langer willen wachten op een mogelijk contract.

Vrijdag 2 augustus: Hongaarse spits op proef
Uit het niets stond er ineens de naam van Bálint Bajner op het wedstrijdformulier tegen FC Den Bosch. De (weinig scorende) Hongaarse spits van 1 meter 97 is op proef en speelde onlangs nog voor Borussia Dortmund II en is nu transfervrij. In 2013 speelde hij negentien minuten voor het eerste elftal van Dortmund. De 28-jarige Bajner heeft daarvoor veel andere clubs gehad, zoals Notts County en Modena.

Zaterdag 27 juli: Mahmudov naar Armenië
Denis Mahmudov vertrekt dan toch bij Excelsior. Het was al duidelijk dat de aanvaller deze zomer weg wilde, maar de club liet hem niet zomaar gaan. Mahmudov tekent een eenjarig contract bij Pyunik Yerevan uit Armenië, dat uitkomt in de voorrondes van de Europa League. Mahmudov speelde daarmee slechts één seizoen, met maar 19 wedstrijden, in het roodzwarte shirt. Hij had nog een contract tot het einde van dit seizoen. Het is onduidelijk hoeveel de aanvaller oplevert.


Denis Mahmudov / Foto: Excelsior Rotterdam

Dinsdag 23 juli: Stevens naar SC Cambuur
Excelsior komt Sonny Stevens komend seizoen alsnog tegen. De doelman tekent een contract bij mede-eerstedivisionist SC Cambuur. De 27-jarige doelman speelde afgelopen seizoen 14 wedstrijden voor Excelsior, waarna hij na de winterstop op de bank belandde. Stevens was transfervrij door een degradatieclausule en tekent in Leeuwarden een contract voor één seizoen, met een optie voor nog een seizoen. Van de spelers die Excelsior deze zomer verlieten, hebben nu alleen Jinty Caenepeel en Mounir El Hamdaoui nog geen nieuwe club gevonden.

Zondag 21 juli: Messaoud heeft nieuwe club
Ali Messaoud heeft met Vendsyssel FF een nieuwe club gevonden. De middenvelder tekent een tweejarig contract bij de Deense degradant, de club waar Sander Fischer afgelopen seizoen speelde. Messaoud, die transfervrij was, speelde twee seizoenen voor Excelsior en maakte elf doelpunten in 63 wedstrijden. Vorig seizoen werd hij met zeven goals gedeeld clubtopscorer.

Zaterdag 13 juli: Vloet tekent eenjarig contract
Rai Vloet, zoon van Wiljan, is de volgende aanwinst van Excelsior. De 24-jarige aanvallende middenvelder was transfervrij en tekent een contract voor één seizoen, met een optie voor nog een seizoen. Vloet speelde afgelopen seizoen slechts zeven wedstrijden, voor Frosinone Calcio (Italië) en het Belgische STVV. Tussen 2013 en 2017 speelde hij 85 duels in de eerste divisie voor Jong PSV en FC Eindhoven. Daarin maakte hij 28 doelpunten en gaf hij 13 assists. ,,Ik heb de keuze voor Excelsior gemaakt op gevoel’’, aldus Vloet op de clubwebsite. ,,Ik ken Ricardo Moniz nog van mijn jaar bij FC Eindhoven. Ook het eerste gesprek met Ferry de Haan gaf mij direct een goed gevoel.”

Dinsdag 9 juli: Bruins verlengt met twee jaar
Luigi Bruins speelt ook de komende twee jaar voor Excelsior. De 32-jarige middenvelder verlengde zijn contract begin maart ook al tot 2021, maar nam daarin een degradatieclausule op. Bruins hield zijn conditie al op peil bij Excelsior en blijft dus in Kralingen, waar hij begint aan zijn tiende seizoen. ,,Natuurlijk heeft voetballen in de Keuken Kampioen Divisie niet mijn voorkeur, maar uiteindelijk gaat het om het complete plaatje”, zegt Bruins op de clubwebsite.

Maandag 8 juli: Mendes Moreira tekent contract
Er was even ruis op de lijn, maar Ahmad Mendes Moreira is speler van Excelsior. De aanvaller trainde sinds de eerste training al op proef mee en was in twee oefenwedstrijden betrokken bij acht goals (vier doelpunten en vier assists). ,,Dit is heel erg mooi. Ik trainde sinds het begin mee met als insteek om hier te blijven”, aldus Mendes Moreira op de clubwebsite. ,,Excelsior is een ambitieuze club die graag terug wil naar de Eredivisie en daar wil ik graag deel van uitmaken.’’ De 24-jarige aanvaller tekent een contract voor twee seizoenen.


Luigi Bruins / Foto: Sander Wesdijk

Zaterdag 6 juli: De Haan verwacht dat Bruins blijft
Algemeen directeur Ferry de Haan vertelt voor de camera van RTV Rijnmond dat hij in eerste instantie een selectie van 18 of 19 man wil hebben waar Moniz uit kan kiezen. ,,Dus er zullen er nog wel twee of drie bij moeten.” De kans lijkt groot dat Luigi Bruins er daar één van is. ,,Hij heeft nog niet getekend maar het gaat de goede kant op.” De Haan verwacht dat het niet lang gaat duren voor er uitsluitsel volgt en gaat ervan uit dat de middenvelder bij Excelsior blijft. Denis Mahmudov daarentegen lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een vertrek, bevestigt De Haan. De aanvaller heeft daarover een gesprek gehad met de club. De Haan: ,,Het is niet zo dat we voor iedereen de poort wagenwijd openzetten die het niet naar zijn zin heeft. Ik zeg tegen iedereen: als er een club is moeten die zich melden. En zolang dat niet is zal je hier je stinkende best moeten doen.”

Zaterdag 6 juli: Onduidelijkheid over Mendes Moreira
Het is onduidelijk of proefspeler Ahmad Mendes Moreira speler van Excelsior wordt. De aanvaller zou in de wedstrijd tegen MZC’11 een laatste kans krijgen om zich te kunnen bewijzen, maar verdween een uur voor de aftrap van het wedstrijdformulier. In een interview van RTV Rijnmond met algemeen directeur Ferry de Haan werd duidelijk dat Excelsior de aanvaller er graag bij wil hebben, maar dat er meer belangstelling voor hem is. Dat hij niet speelde had een simpele reden. ,,We gaan niet iemand fit maken voor een ander.” De reactie van hoofdtrainer Ricardo Moniz bleef vaag. ,,Hij moet bepalen. De speler moet bepalen. Niet zaakwaarnemers. Die zijn er voor de papieren toch?”

Vrijdag 5 juli: Transfer Schouten naar Bologna nu écht rond
Het is nu eindelijk écht rond: Jerdy Schouten tekent een contract voor vijf seizoenen bij Bologna. Excelsior heeft de transfer vrijdag bekendgemaakt op de clubwebsite. De club doet, zoals gebruikelijk, geen uitspraken over de transfersom. Duidelijk is wel dat Schouten de duurste uitgaande transfer ooit is. Volgens diverse media kan het bedrag, inclusief bonussen, oplopen tot 3 miljoen euro. Bij de presentatie op de clubwebsite vermeldt Bologna dat Schouten afgelopen seizoen werd verkozen tot speler van het jaar, de prijs die door Pro Excelsior werd uitgereikt.

Donderdag 4 juli: Bologna maakt transfer Schouten te vroeg wereldkundig
Bologna heeft eindelijk de transfer van Jerdy Schouten wereldkundig gemaakt, maar verwijderde dat bericht anderhalf uur later alweer. Dat betekent niet dat een transfer van de baan is. Volgens Voetbal International zijn beide partijen dichtbij een akkoord, maar is dat akkoord er nog niet. Toch was op de website van de Italiaanse club al een foto te zien waarop Schouten zijn contract tekent. Excelsior ontvangt naar verluidt 3 miljoen euro (inclusief bonussen en doorverkooppercentage) voor Schouten, die nog een contract tot 2021 had. Daarmee is Schouten met afstand de duurste uitgaande transfer van Excelsior.

Woensdag 3 juli: Zaakwaarnemer Schouten reageert
Tegen Voetbal International reageert Frank Schouten, de zaakwaarnemer van Jerdy Schouten, dat de middenvelder inderdaad de keuze heeft gemaakt om naar Italië te gaan. ,,Ik wil benadrukken dat er nog geen akkoord is, maar het kan snel gaan.’’ Schouten zou onder meer op basis van data zijn gescout. Er was naast Italië ook interesse uit Engeland, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. Ook volgens VI bedraagt het transferbedrag, inclusief bonussen en een doorverkooppercentage, richting de 3 miljoen euro.


Jerdy Schouten / Foto: Santino Melgert

Dinsdag 2 juli: ‘2,5 tot 3 miljoen voor Schouten’
Volgens De Telegraaf lijkt Bologna definitief de strijd om Jerdy Schouten te winnen. Volgens de krant hopen ook Genoa en Atalanta de middenvelder te contracteren, maar zou Schouten ‘het beste gevoel’ hebben bij Bologna. De afgelopen weken zou Schouten ook om tafel hebben gezeten met FC Basel, Hertha BSC en Crystal Palace. Excelsior verdient volgens De Telegraaf tussen de 2,5 en 3 miljoen aan Schouten, een bedrag dat via bonussen en een doorverkooppercentage nog hoger kan worden. Tot nu toe is de transfer van Mike van Duinen naar PEC Zwolle van vorige zomer (750.000 euro) het clubrecord.

Dinsdag 2 juli: Horemans tekent driejarig contract
Wat al een aantal dagen in de lucht hing is nu definitief: Siebe Horemans tekent een contract voor drie jaar. Daarmee lijkt de verdediging van Excelsior voor komend seizoen zo goed als op orde. De selectie bevat nu zeven verdedigers en ook Jeffry Fortes, van oorsprong middenvelder, kan op die plek overweg.

Maandag 1 juli: Excelsior nadert akkoord met Horemans
Volgens RTV Rijnmond nadert Excelsior een akkoord met Siebe Horemans, die vorig seizoen werd gehuurd van het Belgische KAA Gent. De 21-jarige Belgische verdediger kan een contact tekenen voor drie seizoenen.

Zaterdag 29 juni: De keuze is aan Bruins
Ricardo Moniz wil Luigi Bruins er komend seizoen graag bij hebben. Dat zei de hoofdtrainer na de oefenwedstrijd tegen IJVV De Zwervers in gesprek met RTV Rijnmond. De middenvelder, die bij Excelsior zijn conditie op peil houdt, speelde in die wedstrijd één helft mee. Volgens Moniz is de keuze aan Bruins, wiens contract deze zomer werd ontbonden vanwege een degradatieclausule. Bruins wilde er zelf niet veel over kwijt. ,,Voor mij is het belangrijk om fit te worden en fit te blijven en dan gaan we zien wat er gaat gebeuren.”

Vrijdag 28 juni: ‘Schouten voor 2 miljoen naar Bologna’
Volgens de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio van het vaak goed ingelichte Sky Italia hebben Excelsior en Bologna, vorig seizoen tiende in de Serie A, een akkoord bereikt over een transfer van Jerdy Schouten. De Italiaanse club zou twee miljoen euro betalen voor de 22-jarige middenvelder, wat een record zou zijn voor Excelsior. Schouten werd afgelopen seizoen verkozen tot Pro Excelsior speler van het jaar en heeft nog een contract tot 2021 in Kralingen.


Siebe Horemans / Foto: Excelsior Rotterdam

Woensdag 26 juni: Wachten op beslissing Horemans
Excelsior hoopt dat Siebe Horemans ook volgend seizoen in Kralingen wil voetballen. Tegen RTV Rijnmond vertelde hoofdtrainer Ricardo Moniz dat hij nog steeds gecharmeerd is van de 21-jarige verdediger en wacht op zijn beslissing. Horemans werd vorig seizoen gehuurd van het Belgische KAA Gent en stond elf keer op het veld. Volgens Belgisch dagblad Het Laatste Nieuws mag Horemans vertrekken bij die club, ook al heeft hij nog een contract voor één jaar.

Woensdag 26 juni: Koolwijk terug naar AS Trencin
Ryan Koolwijk keert na drie seizoenen weer terug naar AS Trencin. De 33-jarige middenvelder speelde in het seizoen 2015-2016 ook al voor de club uit Slowakije, waar hij een eenjarig contract tekent. Koolwijk verlengde zijn contract in november met twee jaar, maar kon vertrekken door een degradatieclausule in dat nieuwe contract. Dat geldt ook voor Luigi Bruins, die voorlopig wel meetraint met Excelsior om zijn conditie op peil te houden.

Woensdag 26 juni: Zeventien selectiespelers op eerste training
Excelsior begint de eerste training met zeventien selectiespelers, een verrassend hoog aantal (twee keepers, zes verdedigers, vier middenvelders en vijf aanvallers). Ook Jerdy Schouten staat gewoon op het veld. Verder trainen er voorlopig zes jeugdspelers mee: Ian van Baalen, Dave van Delft, Niek den Heeten, Nelson Konings, Otto van der Loo en Tuana Ozdemir. Ahmad Mendes Moreira traint op proef mee. De 23-jarige aanvaller ging vorig jaar van Kozakken Boys naar FC Groningen en is nu transfervrij. Daar speelde hij in de eerste seizoenshelft dertien wedstrijden, waarvan twaalf als invaller. Na de winterstop werd Mendes Moreira verhuurd aan Telstar, waar hij geen wedstrijd miste.

Dinsdag 25 juni: Verhaar zevende aanwinst
De spelers blijven binnenstromen. Thomas Verhaar is alweer de zevende versterking voor komend seizoen. De 31-jarige aanvaller speelde van 2014 tot 2019 voor Sparta, waar hij 129 wedstrijden speelde (41 doelpunten). Sinds de winterstop speelde Verhaar, die transfervrij is, in Zuid-Afrika bij Ajax Cape Town. De Rotterdammer tekent een contract voor twee seizoenen.

Maandag 24 juni: Zwarts keert terug
Het hing al even in de lucht en is nu definitief: Joël Zwarts keert terug bij Excelsior. De 20-jarige aanvaller speelde in de jeugd van Excelsior toen hij in 2017 naar Feyenoord ging. Zwarts speelde bij Feyenoord alleen voor de beloften. Afgelopen seizoen werd hij in de winterstop verhuurd aan FC Dordrecht, waar hij zes keer scoorde in veertien wedstrijden. De aanvaller, die transfervrij was, tekent een contract voor drie seizoenen.


Alessandro Damen / Foto: Excelsior Rotterdam

Zondag 23 juni: Damen verlengt met twee jaar
Alessandro Damen speelt ook komend seizoen voor Excelsior. De 29-jarige doelman verlengt zijn aflopende contract met twee jaar. Damen speelt al sinds 2014 voor Excelsior, maar stond door drie kruisbandblessures pas 37 wedstrijden onder de lat. ,,Een seizoen lang alles spelen, dat staat voor mij boven alles’’, zegt Damen op de clubwebsite. ,,Bij Excelsior kan ik dat gaan doen.’’ Afgelopen seizoen was hij na de winterstop eerste doelman en kreeg hij namens Pro Excelsior een nieuwe bokaal als doorzetter van het jaar.

Zondag 23 juni: Burnet transfervrij naar Emmen
In navolging van Desevio Payne vertrekt ook Lorenzo Burnet transfervrij naar FC Emmen. De verdediger tekent daar een eenjarig contract, met een optie voor nog een seizoen. Burnet speelde in twee seizoenen 33 wedstrijden voor Excelsior.

Zaterdag 22 juni: Ebecilio verrassende aanwinst
De selectie begint steeds meer vorm te krijgen. Kyle Ebecilio is de volgende aanwinst. De 25-jarige middenvelder heeft een tweejarig contract getekend. Ebecilio speelde in de F-jes een halfjaar bij Excelsior. In de zomer van 2016 kreeg hij een zenuwaandoening waardoor hij anderhalf jaar niet kon spelen. Ook na zijn revalidatie speelde Ebecilio nauwelijks. Afgelopen seizoen kwam hij op amateurbasis uit voor ADO Den Haag, waar hij twee minuten in de eredivisie speelde en zes wedstrijden bij de beloften.

Vrijdag 21 juni: Ook Tjoe-A-On tekent profcontract
Ook jeugdspeler Nathan Tjoe-A-On heeft zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract. De 17-jarige verdediger speelde in Excelsior Onder 19 en kwam vorig seizoen negen keer in actie voor Jong Excelsior. Net als Redouan El Hankouri voetbalt Tjoe-A-On al sinds 2013 bij de club. Hij tekent eveneens een contract voor twee jaar. De selectie bestaat nu uit dertien spelers, waarvan zes verdedigers.

Woensdag 19 juni: Jeugdspeler El Hankouri tekent contract
Jeugdspeler Redouan El Hankouri heeft zijn eerste profcontract bij Excelsior getekend. Dat maakte de 18-jarige middenvelder bekend op Instagram. Kort daarna volgde ook de bevestiging vanuit de club. El Hankouri kwam bij de D1 binnen in Kralingen en begint aan zijn zevende seizoen. Afgelopen seizoen speelde hij bij Onder 19 en het tweede elftal, maar trainde hij wel mee in de voorbereiding van het eerste. Op 25 augustus 2018 maakte hij in de uitwedstrijd tegen NAC Breda in de 88ste minuut zelfs zijn debuut in het eerste. El Hankouri, die ook al uitkwam voor Marokko Onder 20, tekent een contract tot 2021.


Tobias Kleijweg / Foto: Excelsior Rotterdam

Woensdag 19 juni: Kleijweg tweede aanwinst
Tobias Kleijweg heeft een contract voor één seizoen getekend, met een optie voor nog een seizoen. De 21-jarige centrale verdediger komt over van Excelsior Maassluis, dat afgelopen seizoen tweede werd in de Tweede Divisie. Vorig jaar had Excelsior ook al interesse in Kleijweg, maar raakte de twee meter lange verdediger in januari 2018 raakte zwaargeblesseerd. Hij moest geopereerd worden door een afgescheurde voorste kruisband, een gescheurde binnenmeniscus en gescheurde buitenmeniscus. Sinds zijn rentree in februari speelde Kleijweg, die vroeg in de jeugdopleiding van ADO Den Haag zat, nog elf wedstrijden in Maassluis.

Woensdag 19 juni: Payne transfervrij naar Emmen
Desevio Payne speelt volgend seizoen alsnog in de eredivisie. Althans, als de verdediger niet geblesseerd raakt. In twee seizoenen bij Excelsior kwam Payne tot welgeteld 100 minuten in vier wedstrijden, verder was hij continu met blessures aan het kwakkelen. Zijn laatste officiële wedstrijd speelde hij op 4 december 2017. Payne was transfervrij en tekent een contract voor één seizoen bij FC Emmen, met een optie voor nog een seizoen.

Vrijdag 14 juni: Mattheij definitief naar Sparta
Jurgen Mattheij speelt volgend seizoen definitief aan de andere kant van Rotterdam. De verdediger was transfervrij en tekent een eenjarig contract bij Sparta. Dat betekent dat Mattheij na acht seizoenen voor het eerst voor een andere club dan Excelsior gaat spelen. ,,Ik weet dat er bij Excelsior mensen zullen zijn die er moeite mee zullen hebben”, zo reageert Mattheij bij Voetbal International op zijn opvallende overstap. ,,Het scheelt denk ik dat ik in mijn jeugd bij Sparta heb gespeeld, ik heb geen enkel probleem met die overstap.”

Donderdag 13 juni: Ook Bruins klopt aan in Spangen
Volgens RTV Rijnmond heeft naast Jurgen Mattheij ook de zaakwaarnemer van Luigi Bruins een gesprek gehad met de technische leiding van Sparta. Dat liep op niets uit: hij kreeg hierin te horen dat men in Spangen geen interesse heeft in de middenvelder. Bruins verlengde zijn contract bij Excelsior in maart tot 2021, maar kan vertrekken doordat hij daarin een degradatieclausule liet opnemen.

Woensdag 12 juni: Mattheij lijkt definitief te vertrekken
Het ziet er niet naar uit dat Jurgen Mattheij zijn aflopende contract bij Excelsior gaat verlengen. De verdediger, de afgelopen acht seizoenen speler van Excelsior, bevestigt tegen RTV Rijnmond dat hij met meerdere clubs heeft gesproken, waaronder met Sparta. Er is ook interesse uit het buitenland.


Sander Fischer in 2015 / Foto: Pro Excelsior

Dinsdag 11 juni: Fischer eerste aanwinst
Sander Fischer keert na drie jaar terug op Woudestein en is de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen. De verdediger komt over van het Deense Vendsyssel FF en tekent een contract voor twee seizoenen. Fischer speelde tussen 2013 en 2016 meer dan honderd wedstrijden voor Excelsior, het merendeel als aanvoerder, en werd in het seizoen 2014-2015 verkozen tot Pro Excelsior speler van het jaar. Hij gaat ook commercieel directeur Daan Bovenberg ondersteunen bij zijn werkzaamheden.

Maandag 10 juni: Moniz blijft hoofdtrainer
Ricardo Moniz, sinds april interim-trainer na het opstappen van Adrie Poldervaart, blijft hoofdtrainer van Excelsior. De 54-jarige Rotterdammer heeft een contract voor één seizoen getekend, met een optie voor nog een seizoen.

Vrijdag 7 juni: Ook Crystal Palace wil Schouten
Concurrentie voor de Italiaanse clubs om de handtekening van Jerdy Schouten. Dagblad Daily Mail meldt dat de middenvelder ook op het lijstje van Crystal Palace staat, dat afgelopen seizoen twaalfde werd in de Premier League.

Woensdag 5 juni: Italiaanse interesse in Schouten
Volgens de Italiaanse website Calciomercato.it heeft Sassuolo, afgelopen seizoen elfde in de Serie A, gesprekken gevoerd met Excelsior om Jerdy Schouten over te nemen. Ook Torino en Parma zouden interesse hebben in Schouten, die eerder al in verband werd gebracht met Napoli, Fiorentina en Udinese. De marktwaarde van de middenvelder zou volgens Calciomercato op 2 miljoen euro liggen.

Zaterdag 1 juni: Nog maar 9 spelers
Na de degradatie volgt een leegloop. De selectie bestaat nog maar uit negen spelers. Luigi Bruins, Ryan Koolwijk en Sonny Stevens hadden een degradatieclausule in hun contract staan. De spelers met een aflopend contract zijn Lorenzo Burnet, Jinty Caenepeel, Alessandro Damen, Mounir El Hamdaoui, Jurgen Mattheij, Ali Messaoud en Desevio Payne. Anouar Hadouir stopt als profvoetballer. De huurlingen die weer vertrekken naar hun eigen club zijn Mikael Anderson, Dennis Eckert, Siebe Horemans en Marcus Edwards. Ook interim-trainer Ricardo Moniz vertrekt.

De afgelopen weken kwamen ook de eerste geruchten al op gang. De kans dat Jerdy Schouten alweer na één seizoen vertrekt lijkt groot. Begin april meldde Voetbal International al de mogelijke interesse van de Italiaanse clubs Fiorentina, Udinese en Napoli. Halverwege april bevestigde Ferry de Haan bij RTV Rijnmond de interesse in Feyenoord-aanvaller Joël Zwarts, die tot 2017 in de jeugd van Excelsior speelde. In de winterstop werd Zwarts, die een aflopend contract heeft, verhuurd aan FC Dordrecht. Voetbal International noemt Robert Molenaar ten slotte als één van de namen die is gevallen als nieuwe trainer.