Ricardo Moniz blijft hoofdtrainer van Excelsior

 

Excelsior heeft maandag, ruim drie weken na de degradatie, bekendgemaakt dat Ricardo Moniz hoofdtrainer blijft. De 54-jarige Rotterdammer heeft een contract voor één seizoen getekend, met een optie voor nog een seizoen.

Moniz was sinds april als interim-trainer de opvolger van de opgestapte Adrie Poldervaart. Onder zijn leiding behaalde Excelsior zeven punten in de laatste vijf eredivisiewedstrijden, waarin dertien keer werd gescoord. Die goede lijn werd echter niet doorgetrokken naar de play-offs, waarin Excelsior ten koste van RKC Waalwijk degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie.

Sympathie en respect voor de club
Ondanks de degradatie verlengt Ricardo Moniz dus zijn contract bij Excelsior, wat hem zeker siert. Toch duurde het even voor deze keuze werd gemaakt. ,,Na de degradatie hebben we de tijd genomen”, zegt Moniz op de clubwebsite. ,,Iedereen was flink aangeslagen door de gebeurtenissen, dus het is ook goed dat we dat gedaan hebben.”

In de weken dat Moniz aan het roer was, heeft hij ,,enorm veel sympathie en respect gekregen” voor onder meer de fans. ,,Dat is bij mij in korte tijd gegroeid en een belangrijke reden om graag verder te willen.”

De degradatie is binnen de club, terecht, niet afgeschoven op Moniz. ,,Bij zijn aanstelling hoopten we dat hij gedrevenheid en passie zou brengen”, aldus algemeen directeur Ferry de Haan op de clubwebsite. ,,En dat heeft hij absoluut gebracht.”

Eerste training over zestien dagen
Nu duidelijk is wie komend seizoen aan het roer staat, kan de focus nu volledig op het aantrekken van nieuwe spelers. Na de degradatie bestaat de selectie immers nog maar uit negen spelers. Op woensdag 26 juni, over zestien dagen, is de eerste training. De eerste oefenwedstrijd wordt drie dagen later gespeeld tegen IJVV De Zwervers.

Het nieuwe seizoen begint op vrijdag 9 augustus. Het voorlopige speelschema wordt komende vrijdag gepresenteerd.

Foto: SBV Excelsior Rotterdam