Weer vier tegendoelpunten

Excelsior kreeg er vrijdagavond wéér vier om de oren. Nota bene tegen hekkensluiter FC Groningen, dat in de eerste tien wedstrijden pas zes keer had gescoord. Zo leverden de belangrijke wedstrijden tegen De Graafschap en FC Groningen nul punten en acht tegendoelpunten op.

Net als in Doetinchem was Excelsior in eerste instantie de betere. Tot FC Groningen halverwege de eerste helft in drie minuten tijd twee keer scoorde. Ryan Koolwijk maakte met een omhaal snel de aansluitingstreffer, waar het voor rust bij bleef.

Snel na rust werd het 1-3 en kort daarna was de marge weer één door een rake strafschop van Luigi Bruins. Daarna was er eigenlijk geen moment waarop Excelsior liet zien dat het verder terug kon komen in de wedstrijd. Sterker nog, het werd zelfs nog 2-4. We hopen dat de verdediging volgende week beter staat als Ajax op bezoek komt.