Excelsior wandelt tegen Jong PSV naar ruime zege

Energie leek de thuiswedstrijd tegen Jong PSV nauwelijks te kosten. Zonder veel kansen te creëeren wandelde Excelsior naar een ruime zege: 5-2. De beloftenploeg uit Eindhoven, die zijn laatste plaats eer aandeed, mocht van geluk spreken dat Excelsior in de tweede helft verzuimde uit te lopen naar een monsterscore.

Met Dogucan Haspolat op de plek van de geschorste Luigi Bruins en Stijn Meijer als vervanger van de geblesseerde Thomas Verhaar schoot Excelsior uit de startblokken. Na 29 minuten stond het al 4-0, door vier doelpunten uit standaardsituaties. In de vierde en achtste minuut scoorden Jeffry Fortes en Meijer uit een corner, halverwege de eerste helft schoot Haspolat een vrije trap in de kruising. De tweede van Meijer niet veel later viel eveneens uit een hoekschop.

Daarmee zijn eigenlijk vrijwel alle kansen in de eerste helft opgenoemd. Excelsior was bijzonder effectief en hoefde niets te vrezen van Jong PSV. De enige vraag bij het rustsignaal was hoeveel Excelsior er na rust in zou leggen.

Na rust miste Joël Zwarts al snel een megakans op 5-0, maar daarna was het spel een stuk minder. Excelsior creëerde niet veel en het werd zelfs nog spannend toen Excelsior achterin aan het slapen was en Jong PSV twee keer scoorde in twee minuten. Een remontada bleef gelukkig uit en een paar minuten voor het einde maakte Fortes met zijn tweede aan alle onzekerheid een einde.

Zo won Excelsior ook de vierde thuiswedstrijd van het seizoen. Hoewel deze wedstrijd opnieuw liet zien dat verdedigend nog een hoop te verbeteren is, lukte het Excelsior eindelijk eens om effectief te zijn voor de goal. De avond leek nog mooier te worden toen bleek dat zowel De Graafschap als NAC Breda gelijk zouden spelen, zij het niet dat NAC in extremis het gat met Excelsior op drie punten hield.

Excelsior – Jong PSV: 5-2 (4-0)
5. Jeffry Fortes 1-0
8. Stijn Meijer 2-0
24. Dogucan Haspolat 3-0
29. Stijn Meijer 4-0
63. Robin Lauwers 4-1
65. Cyril Ngonge 4-2
86. Jeffry Fortes 5-2