Excelsior wint met 7-0 van Hillegersberg

De oefencampagne van Excelsior blijft vooralsnog foutloos. Dinsdagavond werd de wedstrijd tegen Hillegersberg, dat volgend seizoen in de eerste klasse zondag speelt, met 7-0 gewonnen.

De basisopstelling was iets anders dan afgelopen zaterdag tegen IJVV De Zwervers (10-0 winst). Met Jeffry Fortes droeg daarnaast een andere speler de aanvoerdersband. Elias Mar Omarsson, Denis Mahmudov, Redouan El Hankouri en Tobias Kleijweg waren er opnieuw nog niet bij.

In tegenstelling tot zaterdag ging Excelsior deze dinsdag niet voortvarend van start. Er zaten veel slordigheidjes in het spel van Excelsior en het duurde een halfuur tot de eerste echte grote kans, toen een bal van Thomas Oude Kotte van de lijn werd gehaald. Hillegersberg had daarvoor ook zomaar op voorsprong kunnen komen.

Het duurde tot zeven minuten voor rust tot Joël Zwarts de ban brak na een goede pass van Ahmad Mendes Moreira. Het was voor de proefspeler, die tot het einde van deze week heeft om zich te laten zien, al het achtste doelpunt waar hij bij betrokken was. Daarna ging het snel, want bij rust stond het 3-0. Zwarts scoorde snel zijn tweede na voorbereidend werk van Dogucan Haspolat en Kyle Ebecilio maakte uit een rebound zijn eerste namens Excelsior.

Na rust kwamen onder meer Luigi Bruins en Hervé Matthys binnen de lijnen. Vooral Matthys viel in positieve zin op, met vlijmscherpe voorzetten op maat. Uit één daarvan complementeerde Zwarts halverwege de tweede helft met een kopbal zijn hattrick. Een minuut eerder was de aanvaller nog aangever toen Jeffry Fortes de 4-0 maakte. Ook Thomas Verhaar (een voorzet die in het doel belandde) en Dave van Delft (op aangeven van Fortes).

Zo heeft Excelsior na de eerste twee oefenwedstrijden tegen amateurclubs 17 doelpunten gemaakt en nog geen goal tegen gehad. Zaterdag wacht in Zierikzee om 15:00 uur tegen MVC ’11 de laatste oefenwedstrijd tegen een amateurclub. Daarna gaat Excelsior op trainingskamp in Delden, waar met TOP Oss en Go Ahead Eagles serieuzere tegenstanders wachten.

Hillegersberg – Excelsior: 0-7 (0-3)
38. Joël Zwarts 0-1
42. Joël Zwarts 0-2
44. Kyle Ebecilio 0-3
63. Jeffry Fortes 0-4
65. Joël Zwarts 0-5
80. Thomas Verhaar 0-6
81. Dave van Delft 0-7

Opstelling Excelsior: Maarten de Fockert (46. Alessandro Damen), Jeffry Fortes, Sander Fischer (65. Otto van der Loo), Thomas Oude Kotte, Robin van der Meer (46. Hervé Matthys), Niek den Heeten (46. Luigi Bruins), Dogucan Haspolat, Kyle Ebecilio (65. Nathan Tjoe-A-On), Thomas Verhaar (65. Dave van Delft) en Ahmad Mendes Moreira.