Excelsior wordt tegen Almere weer wakker na rust

Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd tegen Almere City FC waren aanwezig: een aangename temperatuur, een nat gesproeide kunstgras mat en twee ploegen die aanvallende intenties hebben.

Excelsior schoot uit de startblokken en de eerste tien minuten waren de roodzwarten de baas op het veld, zonder dat het overigens leidde tot uitgespeelde kansen… Wat zich daarna afspeelde deed af en toe pijn aan de ogen, het was het spel ‘Hier neem jij de bal maar, ik weet niet wat ik ermee moet doen’…

Tekenend voor de zwakke eerste helft was dat pas vlak voor rust de keeper van Almere voor het eerst gestrekt naar de hoek moest om een schot te keren. Voor het rustsignaal hadden al veel fans de tribunes verlaten, om troost te zoeken in een lekker broodje hamburger (die zijn van een exceptionele kwaliteit), een warme stroopwafel of een van de nieuwe biersoorten.

Hoe anders was het na rust, het leek alsof er een andere ploeg in het veld stond, wederom werd er fel gestart en binnen negen minuten stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord, waarbij de 1-0 van Rai Vloet, notabene met z’n chocoladebeen, van een werkelijk grote schoonheid was. Dit was het sein voor de ploeg om zich terug te laten zakken en dat werd bijna afgestraft in minuut 57, gelukkig redde Damen eenvoudig op de slecht ingeschoten penalty van Vossebelt.

Almere bleef in die fase de betere ploeg en zeven minuten later viel de onvermijdelijke aansluitingstreffer. Even leek het dat Excelsior dezelfde fout zou maken als in Deventer, te ver terugzakken en te veel ruimte op het middenveld open laten, maar de tweede treffer (wederom een beauty) van Vloet leek de wedstrijd te beslissen.

Almere zette aan voor een slotoffensief en de in minuut 75 ingevallen Bensabouh (die fantastisch speelde) nam de ploeg op sleeptouw, na de 3-2 was het af en toe billenknijpen voor het roodzwarte doel, maar met het nodige geluk werd de voorsprong behouden en toen invaller Stijn Meijer in de laatste minuut zijn oude club pijn deed met de 4-2, was het beslist.

Trainer Moniz gaf na afloop aan niet tevreden te zijn over het spel en begreep niet waarom de ploeg in de tweede helft, net als in Deventer, achteruit ging lopen. Uiteraard was hij wel blij voor de jongens, maar ondanks de goede positie op de ranglijst, valt er in zijn ogen nog veel te verbeteren aan het spel van de Kralingers. Volgende week wacht de topper in Breda tegen NAC, de eerste krachtmeting dit seizoen met een sterke, directe concurrent.

Excelsior – Almere City FC: 4-2 (0-0)
49. Rai Vloet 1-0
55. Joël Zwarts 2-0
64. Shayon Harrison 2-1
68. Rai Vloet 3-1
77. Anass Ahannach 3-2
90. Stijn Meijer 4-2

Gele kaarten: Rai Vloet en Hervé Matthys.
Bijzonderheden: Niek Vossebelt (Almere City FC, 57e minuut) mist penalty.