Welke spelers zien we niet meer terug?

 

Dat het seizoen ineens voorbij is, betekent ook dat sommige spelers met terugwerkende kracht hun laatste wedstrijd voor Excelsior hebben gespeeld. Helaas is het daardoor ook niet mogelijk om op een ‘normale’ manier afscheid van hen te nemen. Wie zien we volgend seizoen niet meer terug op Woudestein?

Het werd een bijzonder kort rood-zwart avontuur voor de huurlingen die in de winterstop als versterking zijn gehaald, en dat ook zeker waren. Cameron Humphreys en Wouter Burger zullen terugkeren naar Zulte Waregem en Feyenoord. Brandon Ormonde-Ottewill zien we volgend seizoen mogelijk wel terug. De verdediger heeft een aflopend contract bij FC Dordrecht en Excelsior heeft een optie om hem definitief in te lijven.

Eind maart hebben Kyle Ebecilio, Maarten de Fockert, Tobias Kleijweg en Arsenio Valpoort te horen gekregen dat de opties in hun aflopende contracten niet worden gelicht. Het gaat hier om een formele opzegging, waartoe clubs rond deze periode verplicht zijn. Dat betekent dat Excelsior nog altijd met het viertal in gesprek kan gaan over een nieuw contract.

Blijft de topscorer?
Het contract van Rai Vloet, de enige andere speler met een aflopende verbintenis, is niet formeel opgezegd. De middenvelder tekende vorig jaar een eenjarig contract met een optie voor nog een seizoen. Of we de topscorer ook volgend jaar in het rood-zwart zien voetballen, is desondanks nog wel afwachten.

Als alle bovenstaande spelers inderdaad hun laatste wedstrijd voor Excelsior hebben gespeeld, blijft er nog een selectie van liefst vijftien spelers over. Zij hebben allemaal nog een contract voor één jaar – Abdallah Aberkane, Siebe Horemans, Stijn Meijer en Joël Zwarts zelfs nog voor twee seizoenen.

Helaas is het afwachten wanneer we hen weer in actie kunnen zien, en of dat in het stadion of voor de televisie al zijn. Ook is het gissen naar hoe de transfermarkt komende zomer zal gaan verlopen. Namens SV Pro Excelsior bedanken wij op deze plaats in elk geval alle vertrekkende spelers voor hun inzet in het shirt van Excelsior!

Foto: Angelo Blankespoor/Soccrates

Wie was afgelopen seizoen volgens jou de beste Excelsiorspeler? Je hebt tot en met 8 mei de tijd om jouw top-drie samen te stellen!