‘Buiten het veld unieke prestatie van Excelsior’

 

Het seizoen 2020-21 zit er bijna op. Sportief gezien was het een nachtmerrie, slechts enkele keren mochten de poorten van Woudestein dit jaar open en als klap op de vuurpijl staan er volgend jaar weer tripjes naar Oss, IJmuiden en treurige complexen van Jong-elftallen op het programma. Na zorgeloze eredivisiejaren is het nu soms even doorbijten, maar juist dat is des te meer een reden om nu de club niet te laten vallen.

Binnenkort zal de seizoenkaartcampagne weer starten. Ondanks de wanvertoningen tegen Den Bosch en Helmond thuis en afdroogpartijen tegen Almere en Cambuur bestaat er voor mij geen twijfel om mijn seizoenkaart te verlengen.

Dit seizoen heeft de club zich tot absolute kampioen als het gaat om omgang met de supporters getoond. Hoewel het volgen van de wedstrijden op de bank niet in de buurt kwam van de beleving op Woudestein of tijdens uitwedstrijden, maakte Excelsior keer op keer duidelijk ons niet te zijn vergeten. Een uniekere club is er niet.

Want noem mij een club die kerstpakketten rondstuurt aan fans, een totospel opzet en voor de kwartfinale in de beker alles uit de kast haalt om de wedstrijdbeleving op te wekken.

Noem mij een club die een bioscoopzaal afhuurt om daar supporters samen naar een wedstrijd te laten kijken, een decemberkalender lanceert en een online quizavond organiseert.

Noem mij een club die een virtueel stadion opent waar supporters samen de wedstrijden kunnen kijken en waar spelers de seizoenkaarthouders opbellen om te vragen hoe het met ze gaat.

Al die acties hebben Excelsior weer zo ontzettend uniek gemaakt. Waar andere clubs bedelbrieven stuurden om vooral geen geld terug te vragen en dat het enige contact met hun supporters was, heeft ons cluppie een unieke prestatie neergezet. In zware tijden innovatief zijn en blijvend het contact met supporters te zoeken: dat is Excelsior. Een club die geleid wordt door clubmensen, een ongelooflijke zegen in tijden waarin miljardairs uit vreemde landen en met hun speeltjes in Manchester, Milaan en Madrid nog hongeriger worden en bezopen Super League ideeën lanceren.

En ja, de wijnbar was de afgelopen jaren wel eens een doorn in het oog en de afgelopen seizoenen waren zeker niet de beste uit de clubgeschiedenis, maar juist in moeilijke tijden moeten wij als Excelsiorianen achter onze club blijven staan. Niet alleen al die prachtige acties in een kil coronajaar en de eeuwige trouw die we Excelsior allemaal eens hebben gezworen zijn redenen om te verlengen.

Verleng ook vanwege het ferme jongens, stoere knapen, vanwege de straks weer volle staantribune, vanwege Kralingen, vanwege onze clubiconen, vanwege de herinnering aan 16 mei, vanwege de feestjes in het supportershome, vanwege een gerenoveerde selectie die vol hopelijk weer voor promotie zal gaan, maar vooral vanwege de rest van de Excelsiorfamilie. Geen virus of baggerjaar kan daar iets aan veranderen: wij zijn en blijven Excelsior.

Verleng dus je seizoenkaart, blijf allemaal gezond en tot volgend jaar!

Tim den Hollander

2 reacties

  1. Ron Nagtzaam schreef:

    Geen twijfel.

  2. Leo H schreef:

    Tja, nu kan ik er niet meer omheen.