Een wel heel makkelijke avond

We hoefden geen moment te vrezen tegen Jong FC Utrecht. Excelsior had de wedstrijd negentig minuten lang onder controle. Heel warm kregen we het daarentegen ook niet, maar ja… zolang het wel drie punten oplevert, hoor je ons zeker dit seizoen niet klagen.

Als je al wekenlang zó uit vorm bent als Omarsson, weet je dat het een keer klaar is. Die keer was nu: de IJslander werd veroordeeld tot de bank. Dat gold ook voor Matthys; Mendes Moreira en Ormonde-Ottewill mochten het laten zien.

Excelsior was dus veel sterker en na elf minuten Niemeijer kopte een verre trap van Damen door, waarmee hij Mendes Moreira bediende. Die legde hem heerlijk neer voor Zwarts, die direct uithaalde: 1-0. Maar daarna werd het zoals vaker na een voorsprong een bijzonder tamme wedstrijd.

Dus kunnen we gelijk door met de tweede helft. Ook na rust zagen we een snelle goal. Ormonde-Ottewill probeert het van buiten de zestien, de doelman reageerde slecht en liet de bal los, zo voor de voeten van Niemeijer: 2-0.

Het spel was beter dan in de eerste helft, opnieuw was er niets te vrezen van de uitploeg, maar scoren deed ook Excelsior niet meer. Met nog 25 minuten op de klok miste Zwarts een niet (of dus wel) te missen kopkans en ook als invaller kopte Omarsson naast. En dat was het wel. Een kans tegen kreeg Excelsior niet eens. Drie punten, alsof het de normaalste zaak is.

Excelsior – Jong FC Utrecht: 2-0 (1-0)
1-0 Zwarts (11.)
2-0 Niemeijer (53.)

Gele kaart: Baas (Excelsior)

Scheidsrechter: Robin Gansner
Toeschouwers: 0

Opstelling Excelsior: Damen, Horemans, Van der Meer, Aberkane, Ormonde-Ottewill (77. Van Rooijen), Wieffer, Bruins, Niemeijer, Baas (77. Omarsson), Zwarts, Mendes Moreira

Man of the match: Zwarts

Foto’s: Sander Wesdijk