Sportieve crisis? Excelsior helpt je eruit

Zit je ploeg in een sportieve crisis? Bel Excelsior en wij helpen je eruit. Vooral in verdedigend opzicht viel Excelsior in Almere weer terug in het bedenkelijke oude niveau. De ploeg ging er met 4-1 af bij Almere City FC.

In de eerste helft waren het de verdedigers die weer eens de hoofdrol opeisten. Vooral Aberkane blonk in negatief opzicht uit. Halverwege de eerste helft struikelde hij in de zestien, maar werd hij gespaard door de thuisploeg. Het was niet de eerste keer dat Almere, dat alle ruimte kreeg, verzuimde te scoren.

Zelfs een strafschop ging er de dertigste minuut niet in. Hoewel er weinig leek te gebeuren, zag Blom een overtreding van Aberkane. Er kwam gerechtigheid: Verheydt schoot zo slap in, dat Damen de bal bijna klemvast had in zijn honderdste duel voor Excelsior. Het bleek uitstel van executie.

Wederom Aberkane leidde in de 37ste minuut dan alsnog de 1-0 van Almere in. Hij ging twee keer achter elkaar de fout in: nadat eerst Damen nog kon redde, legde hij de bal panklaar neer voor Hammouti. Op slag van rust volgde Matthys het voorbeeld van Aberkane. Hij gaf de bal in de loop mee aan dezelfde Hammouti: 2-0.

Na rust zag het er iets beter uit aan de kant van Excelsior, maar een naam mocht het niet bepaald hebben. Mogelijkheden waren er wel, maar over de afwerking zullen we het maar niet hebben. Na lange tijd traag voetbal en nul amusementswaarde vielen er in de laatste tien minuten toch nog drie goals. Waarvan twee aan de kant van de thuisploeg.

Meer woorden maken we er maar niet vuil aan.

Almere City FC – Excelsior: 4-1 (2-0)
1-0 Hammouti (37.)
2-0 Hammouti (44.)
3-0 Emmers (79.)
3-1 Mendes Moreira (88.)
4-1 Yeboah (90.)

Gele kaart: Wieffer (Excelsior)
Bijzonderheden: Verheydt (Almere City FC) mist strafschop (30.)